Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Ερωτική χαρτομαντεία με απλή τράπουλα

Αυτός ο τρόπος ριξίματος είναι πολύ καλός κυρίως για ερωτικά ζητήματα (φυσικά δείχνει και άλλα πράγματα). Τον είχα βρει το 2010 στο φόρουμ Μυρόλι περασμένο από το μέλος Σκορπινούλα. Τον θεωρώ καταπληκτικό και για αυτό τον περνάω εδώ. Φυσικά με την πάροδο του χρόνου πρόσθεσα και κάποια δικά μου στοιχεία στις ερμηνείες.
Επειδή δείχνει περισσότερο γεγονότα που θα συμβούν παρά σκέψεις και ανησυχίες, έχω παρατηρήσει ότι μπορεί να πιάσει έως και 2 χρόνια μπροστά. Σε μένα προσωπικά, ακόμα βγαίνουν πράγματα που έβλεπα 4 χρόνια πριν! Καλό είναι λοιπόν να σημειώνετε σε ένα τετράδιο κάθε άπλωμα που κάνετε με ημερομηνία, διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση να τα θυμηθείτε αλλά ούτε και να μάθετε τον τρόπο.
Καλύτερες μέρες για αυτόν τον τρόπο είναι η Παρασκευή και η Τετάρτη.
Όταν δεν χρησιμοποιούμε την τράπουλα, τη φυλάμε σε κόκκινο βελούδο. Αφήνουμε να περάσει τουλάχιστον ένας μήνας πρωτού ξαναρίξουμε.

Για τη μέθοδο αυτή χρησιμοποιούμε συνολικά 48 φύλλα. Δεν χρησιμοποιούμε τα 8 κούπα, 3 σπαθί, 5 σπαθί και 8 σπαθί. Θα πρέπει λοιπόν να αγοράσετε μια τράπουλα την οποία θα χρησιμοποιείτε μόνο για αυτόν τον τρόπο ριξίματος. Τα φύλλα που δεν χρησιμοποιούνται θα τα πετάξετε.

Οι Βασιλιάδες και οι Ντάμες δηλώνουν άντρες και γυναίκες αντίστοιχα, κάθε ηλικίας. Οι Βαλέδες συμβολίζουν τη σκέψη του αντίστοιχου Βασιλιά ή της Ντάμας.

Τα καρό δείχνουν άτομα ξανθά, με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μάτια.
Οι κούπες δείχνουν άτομα καστανόξανθα και ανοιχτόχρωμα αλλά όχι τόσο πολύ όσο τα καρό.
Τα σπαθιά δείχνουν άτομα καστανά, με σκούρα μαλλιά και μάτια αλλά ανοιχτό δέρμα.
Τα μπαστούνια δείχνουν μελαχρινά άτομα, με σκούρα μαλλιά και δέρμα.

Για τις γυναίκες λαμβάνω υπόψη το φυσικό χρώμα. Για παράδειγμα, μια κοπέλα με καστανόξανθα μαλλιά και πράσινα μάτια είναι η Ντάμα Κούπα, και η σκέψη της ο Βαλές κούπα. Στο ρίξιμο λοιπόν που θα κάνει για τον εαυτό της, ο Βαλές κούπα θα συμβολίζει τη δικιά της σκέψη και μόνο, και όχι τη σκέψη του Βασιλιά κούπα.

Κούπες

Άσσος κούπα: αγάπη και έρωτας, ερωτικός δεσμός. Αν πέσει ανάποδα σημαίνει τηλέφωνο.
2 κούπα: κρεβάτι κουπάτου ατόμου. Ερωτική συνεύρεση, ερωτική ένωση.
3 κούπα: χαρούμενη είδηση, λύση προβλήματος. Εγκυμοσύνη ή γέννηση παιδιού. Κάτι καλό αισθηματικό που έρχεται (μπορεί να είναι καινούρια γνωριμία ή επανασύνδεση).
4 κούπα: σπίτι κουπάτου ατόμου. Οικογένεια, συγγενείς, το πατρικό σπίτι.
5 κούπα: χωρισμός και απομάκρυνση. Ανάποδα δείχνει προσωρινό χωρισμό, αυτό που λέμε ανάποδο χωρισμό/απομάκρυνση, με προοπτικές επανασύνδεσης.
6 κούπα: δρόμος κουπάτου ατόμου. Ερωτική συνάντηση. Ερωτική γνωριμία.
7 κούπα: το φτασμένο, κάτι το οποίο έρχεται με γρήγορους ρυθμούς προς τα εμάς. Κοιτάμε τα διπλανά φύλλα για να δούμε τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.
Γεγονός πάνω σε 7 τέρμινα.
9 κούπα: έννοιες και σκέψεις.
10 κούπα: χαρά, ευτυχία, τύχη και αφθονία. Ερωτικό στερέωμα.

Σπαθιά

Άσσος σπαθί: πετυχημένος δεσμός/γάμος ή στεφάνι που έρχεται. Δεσμός νόμιμος. Μαζί με φιγούρα μπορεί να δείχνει παντρεμένο άτομο.
Ανάποδα σημαίνει αποτυχημένη σχέση, στεφάνι που αναποδογυρίζει. Δεσμός παράνομος. Με το 5 μπαστούνι δίπλα σημαίνει ότι ο δεσμός ή ο γάμος διαλύθηκε από μαγεία. Μαζί με φιγούρα μπορεί να δείχνει χωρισμένο άτομο.
2 σπαθί: κρεβάτι σπαθάτου ατόμου. Το σίγουρο, το δεδομένο κρεβάτι. Επαγγελματική συνεργασία ή συμφωνία. Γεγονός πάνω σε 2 τέρμινα.
4 σπαθί: σπίτι σπαθάτου ατόμου. Δείχνει κάτι «στέρεο». Ακίνητο, σπίτι, οικόπεδο, κατάστημα. Οποιοσδήποτε χώρος ή πόρτα ιδιωτική.
6 σπαθί: δρόμος σπαθάτου ατόμου. Συνάντηση.
7 σπαθί: δείχνει ένα ξεσήκωμα (κυρίως ερωτικό).
9 σπαθί: στεναχώρια, δάκρυα, απογοήτευση.
10 σπαθί: χρήματα, κέρδη, κληρονομιά.

Μπαστούνια

Άσσος μπαστούνι: μια πολύ μεγάλη στεναχώρια, ένα τέλος. Μαζί με 5 μπαστούνι σημαίνει θάνατο.
2 μπαστούνι: κρεβάτι μπαστουνάτου ατόμου. Κρεβάτι αρρώστιας. Δύσκολο ή δυσάρεστο ερωτικό κρεβάτι.
3 μπαστούνι: συμβολίζει τη δουλειά μας.
4 μπαστούνι: σπίτι μπαστουνάτου ατόμου. Άσχημη μεγάλη πόρτα: νοσοκομείο, δικαστήριο, φυλακή, αστυνομία.
5 μπαστούνι: κακοτυχία, μεγάλη ατυχία, πισώπλατες ενέργειες, τρίτα άτομα που ανακατεύονται. Κυρίως είναι το χαρτί της μαγείας.
Προσοχή, μη θεωρείτε κάθε φορά που πέφτει αυτό το χαρτί ότι σας κάνουν μάγια. Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για μαγεία, πρέπει να πέφτει σε προσωπικά μας χαρτιά (2άρι -4άρι -6άρι) επαναλαμβανόμενα.
6 μπαστούνι: δρόμος μπαστουνάτου ατόμου. Εμποδισμένος δρόμος ή βραδινός δρόμος.
7 μπαστούνι: θάλασσα. Είναι επίσης το χαρτί των καταχρήσεων (τζόγος, αλκοόλ).
8 μπαστούνι: βραδινή ώρα.
9 μπαστούνι: μεγάλη (δημόσια) πόρτα.
10 μπαστούνι: πίκρα, βάσανα, στεναχώρια.

Καρό

Άσσος καρό: είναι τα λόγια, και δείχνει τι λέμε εμείς ή τι λέει κάποιος άλλος για εμάς. Νέα και ειδήσεις που μαθαίνουμε.
Επίσης χαρτί (έγγραφο) ή δέμα. Δώρο, δαχτυλίδι, κόσμημα.
2 καρό: κρεβάτι καράτου ατόμου. Ψυχρό κρεβάτι (ξεπέτα). Οικονομικές δοσοληψίες, Γεγονός πάνω σε 2 τέρμινα.
3 καρό: συμβολίζει ένα κορωνάτο πρόσωπο (άτομο με ηγετική θέση ή επιστήμονας). Αλλά και ένα άτομο που είναι στο πλάι μας και μας στηρίζει.
Δόξα, επιτυχία, φήμη και εξουσία.
4 καρό: σπίτι καράτου ατόμου. Τράπεζα ή εφορία.
5 καρό: ταξίδι (κάθε είδους). Απόσταση χιλιομετρική, εξωτερικό.
6 καρό: δρόμος καράτου ατόμου. Δρόμος δουλειάς –χρήματος ή πρωινός δρόμος.
7 καρό: χαρούμενο τραπέζι, γιορτή, έξοδος.
8 καρό: αρρώστια, αδιαθεσία (αν πέσει μαζί με το κρεβάτι μιας γυναίκας μπορεί να σημαίνει ότι περιμένει περίοδο). Γεγονός πάνω σε 8 τέρμινα.
9 καρό: πρωινή ώρα, αλλά και νεύρα. Γεγονός πάνω σε 9 τέρμινα.
10 καρό: σύγχυση, ταραχή, λαχτάρα.

*Οι Βαλέδες, εκτός από σκέψεις, μπορεί να συμβολίζουν και νεαρά άτομα έως 40 ετών, είτε άντρες είτε γυναίκες.
Βαλές καρό: νεαρό ξανθό άτομο. Άτομο που φοράει στολή. Παιδί.
Βαλές μπαστούνι: νεαρό μελαχρινό άτομο. Άτομο με ύπουλες προθέσεις, περίεργος χαρακτήρας, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ή να σε εξαπατήσει.
Βαλές σπαθί: νεαρό καστανό άτομο. Άτομο ειλικρινές και αξιόπιστο με καθαρές προθέσεις.
Βαλές κούπα: νεαρό καστανόξανθο άτομο. Εραστής ή ερωμένη. Παιδί.

Η συμβουλή μου είναι να κρατήσετε τη φιγούρα σας, τη φιγούρα του προσώπου που σας ενδιαφέρει, και τους αντίστοιχους βαλέδες για τις σκέψεις σας. Τους υπόλοιπους δύο βαλέδες που απομένουν να τους παίρνετε σαν άτομα, ή τα παιδιά σας, αν έχετε.

*Οι άλλες φιγούρες, Ρηγάδες και Ντάμες, εκτός από το ότι δείχνουν χρώματα, έχουν και ερμηνεία χαρακτηρολογική, αναλόγως αν θα πέσουν όρθια ή ανάποδα.
Και αυτό είναι δική μου προσθήκη από άλλες μεθόδους. Με βοηθάει να δω περισσότερο τι ρόλο παίζει ένα άτομο, και όχι μόνο αν είναι ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο. Αν αισθάνεστε ότι μπερδεύεστε, μπορείτε να το παραλείψετε και να κρατήσετε μόνο τα χρώματα.

Q Καρό: μια ξανθιά ή ασπρομάλλα γυναίκα / η παράλληλη σχέση του άντρα, η γκόμενα. Αν πέσει ανάποδα συμβολίζει μια γυναίκα ματαιόδοξη και φιλοχρήματη. Ενδιαφέρεται μόνο για την εξωτερική της εικόνα, συνήθως κενή συναισθημάτων και μπορεί να σας αποσπάσει χρήματα.
Q Μπαστούνι: μια μελαχρινή γυναίκα / χωρισμένη ή χήρα. Αν πέσει ανάποδα γίνεται σκληρή, επικριτική, τυραννική, πανούργα και υπολογίστρια. Θα μπορούσε να είναι και μια κακιά πεθερά.
Q Σπαθί: μια καστανή γυναίκα / μια παντρεμένη γυναίκα. Ανάποδα δεν αλλάζει η σημασία της.
Q Κούπα: μια καστανόξανθη γυναίκα / συγγενικό πρόσωπο, μητέρα, γιαγιά, αδελφή. Αν πέσει ανάποδα γίνεται ζηλιάρα, ιδιότροπη, κυκλοθυμική, ανασφαλής, μια drama queen.

Κ Καρό: ένας ξανθός ή ασπρομάλλης άντρας άνω των 40 ετών / κορωνάτος άντρας ή δικηγόρος. Ανάποδα δεν αλλάζει η σημασία του.
Κ Μπαστούνι: ένας μελαχρινός άντρας άνω των 40 ετών / διαζευγμένος ή χήρος, αλλά μπορεί να δείχνει και έναν γιατρό (ειδικά αν πέσει δίπλα στο 4 μπαστούνι ή το 9 μπαστούνι). Ανάποδα δεν είναι και ότι καλύτερο, συμβολίζει έναν άντρα μέσα στις καταχρήσεις (πίνει, παίζει χαρτιά), μπορεί να είναι άτομο της νύχτας ή οτιδήποτε. Στην καλύτερη περίπτωση είναι κάποιος που θα σε πληγώσει πολύ.
Κ Σπαθί: ένας καστανός άντρας άνω των 40 ετών / παντρεμένος. Ανάποδα δεν αλλάζει η σημασία του.
Κ Κούπα: ένας καστανόξανθος άντρας άνω των 40 ετών / συγγενικό πρόσωπο, πατέρας, θείος, αδελφός. Ανάποδα δείχνει έναν επιπόλαιο, καζανόβα, παραμυθά.

Αυτός ο τρόπος ριξίματος είναι πολύ καλός για να δούμε τι θα συμβεί με το άτομο που μας ενδιαφέρει. Για το λόγο αυτό εντοπίζουμε τα «προσωπικά» χαρτιά του καθενός.

Για παράδειγμα: εγώ είμαι καστανόξανθη (Q κούπα) και το άτομο που με ενδιαφέρει μελαχρινός (K μπαστούνι).
Τα δικά μου χαρτιά είναι τα 2 κούπα (το κρεβάτι μου), 4 κούπα (το σπίτι μου), 6 κούπα (ο δρόμος μου) και J κούπα (η σκέψη μου).
Τα αντίστοιχα δικά του είναι 2-4-6 και J μπαστούνι.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι αν τα προσωπικά μας φύλλα πέσουν μαζί σε συνδυασμό.

2+2= κρεβάτι, ερωτική ένωση
4+4= συγκατοίκηση ή συνάντηση μέσα σε σπίτι, ο ένας πηγαίνει στο σπίτι του άλλου
6+6= συνάντηση
J+J= ο ένας σκέφτεται τον άλλον

Τα παραπάνω ισχύουν για οποιοδήποτε 2άρι, 4άρι, 6άρι ή Βαλέ πέσει στα δικά μας προσωπικά φύλλα.
Μπορεί να παράδειγμα στο δικό μου 2 κούπα να πέσει ένα 2 καρό, που σημαίνει ότι θα κάνω κρεβάτι με ξανθό άτομο (ενώ με ενδιαφέρει ή είμαι σε σχέση με τον μελαχρινό).

ΤΡΟΠΟΣ ΡΙΞΙΜΑΤΟΣ

Βγάζω έξω τη φιγούρα μου και ανακατεύω καλά την τράπουλα ώστε να πέσουν όρθια και ανεστραμμένα φύλλα. Ανακατεύω καλά.
Κόβω τα χαρτιά που έχω στα χέρια μου δύο φορές προς τα δεξιά, ώστε να σχηματίσω τρεις πάκους: 1-2-3
Μαζεύω με την ίδια σειρά, βάζω δηλαδή τον 1 πάνω στον 2 και όλο μαζί πάνω στον 3.

Τώρα κόβω σε σχήμα σταυρού γύρω από τη φιγούρα.

-----1-----
3---Φ---4
-----2-----

Όπως έχω κόψει, γυρίζω τους πάκους πλαγιαστά ώστε να δω τα «κοψίματα» -δηλαδή το κάτω κάτω χαρτί. Ερμηνεύω. Γυρίζω πάλι τους πάκους κανονικά (να βλέπω το οπισθόφυλλο της τράπουλας) και τους μαζεύω βάζοντας τον 1 πάνω στον 2, μετά πάνω στον 3 και όλα μαζί πάνω στον 4.

Τώρα, τραβώντας τα φύλλα από το κάτω μέρος (όχι από πάνω) ξεκινάω να απλώνω γύρω απ’ τη φιγούρα:

23—17—11—05—01—07—13—19—15
21—15—09—03—Φ—04—10—16—22
26—20—14—08—02—06—12—18—24

Τα χαρτιά στη μεριά που «κοιτάζει» η Φιγούρα είναι το παρόν και το άμεσο μέλλον, ενώ εκεί όπου «πισωπλατεί» φαίνεται το πιο μακρινό μέλλον.
Η κάτω σειρά συνήθως δείχνει γεγονότα που έχουν συμβεί.
Ερμηνεύουμε οριζόντια και κάθετα.

Έπειτα, συνεχίζοντας να τραβάμε από κάτω, ρίχνουμε τρία χαρτιά πάνω στη φιγούρα και από τρία σε όποιο θέλουμε να διευκρινίσουμε.
Τα τελευταία τρία χαρτιά που θα μας μείνουν στο χέρι δεν τα ρίχνουμε κάπου, απλά μας δίνουν ένα ξεχωριστό μήνυμα.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Ανακατεύουμε περιστροφικά όλη την τράπουλα.
Κόβω τα χαρτιά που έχω στα χέρια μου δύο φορές προς τα δεξιά, ώστε να σχηματίσω τρεις πάκους: 1-2-3 Κοιτάζω τα «κοψίματα» και ερμηνεύω.
Μαζεύω με την ίδια σειρά, βάζω δηλαδή τον 1 πάνω στον 2 και όλο μαζί πάνω στον 3.

Τώρα ξεκινάω να τραβάω με τη σειρά φύλλα από κάτω. Αν κάποιο φύλλο μου κάνει και πρέπει να το κρατήσω ** το αφήνω κάτω. Έπειτα επιλέγω δύο φύλλα από πάνω, και βάζω το πρώτο αριστερά του και το δεύτερο δεξιά του.
Αν το φύλλο που τράβηξα από κάτω δεν μου κάνει, τότε το πετάω έξω.
Συνεχίζω με αυτόν τον τρόπο μέχρι να μου τελειώσουν τα φύλλα.

Στο τέλος θα πρέπει να έχω αρκετές σειρές από τρία χαρτιά η κάθε μία.

**Τα φύλλα που με ενδιαφέρουν να κρατήσω στο ξεκαθάρισμα είναι:
Άσσος κούπα (αν πέσει όρθιος), Άσσος σπαθί (αν πέσει όρθιος), Άσσος καρό, 7 κούπα (για το φτασμένο μου) 2 (το κρεβάτι μου), 4 (το σπίτι μου), 6 (ο δρόμος μου), ο Βαλές μου και η Φιγούρα μου.
Για παράδειγμα εγώ είμαι Q κούπα, και τα προσωπικά μου φύλλα είναι τα 2-4-6 και J κούπα.

Σε αυτό το ξεκαθάρισμα δεν κρατάω τη φιγούρα ή τα προσωπικά χαρτιά του ατόμου που με ενδιαφέρει. Θα πρέπει να πέσουν από μόνα τους ώστε να δω αν θα υπάρξει κάποια εξέλιξη μεταξύ μας.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ Β

Το δεύτερο ξεκαθάρισμα δεν αναφερόταν στο αρχικό ποστ, είναι δική μου προσθήκη. Αν θέλετε το κάνετε.
Εδώ κρατάμε τα προσωπικά φύλλα και τα δικά μας, και του προσώπου που μας ενδιαφέρει, για να δούμε πως θα εξελιχθεί η σχέση. Κάνουμε δηλαδή διπλό ξεκαθάρισμα.
Δεν κρατάμε τους Άσσους, θέλουμε να πέσουν από μόνοι τους. Αν δηλαδή με ενδιαφέρει να δω αν μια νέα γνωριμία έχει μέλλον, πρέπει ο Άσσος σπαθί ή ο Άσσος κούπα να πέσουν από μόνοι τους μέσα. Καταλαβαίνετε το νόημα.
Αφού τελειώσουμε, μαζεύουμε μόνο τα ξεκαθαρισμένα φύλλα και τα ανακατεύουμε. 
Ξανακάνουμε το ξεκαθάρισμα χωρίς να κόψουμε στα 3 αυτή τη φορά (απλώς ανακατεύουμε, και σταματάμε όποτε νιώσουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε). Εδώ βλέπουμε αρκετά πιο μακρινά γεγονότα.

6 σχόλια:

 1. Καλημέρα.Πως μπορώ να ξεχωρίζω τις φιγούρες αν πέσουν ανάποδα αφού φαίνονται το ίδιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορείς να κάνεις ένα σημαδάκι με ένα ανεξίτηλο μαρκαδοράκι στην πλευρά που θα έχεις για όρθια. Ή, αν θέλεις, να σημειώσεις επάνω λέξεις -κλειδιά.

   Διαγραφή
 2. Καλησπερα. Μπορεις να μας βοηθησεις λιγακι με τους συνδυασμους; Στο ξεκαθαρισμα για παραδειγμα, πως τα ερμηνευουμε, Ανα τριαδες; Χιαστι; Αν μια τριαδα ειναι στην πρωτη σειρα πχ και μια αλλη στην τελευταια πως συνδυαζονται αυτα; Και κατι ακομα, οταν μια φιγουρα «παταει» ή «πιανει» ενα 2αρι, σημαινει παλι ερωτικη συνευρεση ή ειναι συναντηση; Ευχαριστω :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπέρα! Στο ξεκαθάρισμα ερμηνεύουμε ανά τριάδες οριζόντια. Επίσης όλες τις στήλες κάθετα. Στην κάθετη ερμηνεία κοιτάμε κυρίως τις φιγούρες, τι πατάνε και τι κορωνάρουν (έχουν πάνω στο κεφάλι τους). Τώρα για χιαστί δεν ξέρω, προσωπικά δεν έβγαλα ποτέ άκρη, αλλά μπορείς να το δοκιμάσεις. Θεωρώ όμως ότι η οριζόντια και κάθετη ερμηνεία δίνει ήδη αρκετές πληροφορίες.

  Όταν μια φιγούρα αγγίζει ένα δυάρι, είτε οριζόντια είτε κάθετα, σημαίνει κρεβάτι. Εκτός βέβαια αν ακολουθεί ο Άσσος μπαστούνι ή το 10 ή το 5 μπαστούνι, που σημαίνει ένα κρεβάτι και τέλος.

  Το άλλο σου ερώτημα με τις τριάδες και σε ποια σειρά βρίσκονται δεν το κατάλαβα... αν θέλεις γίνε λίγο πιο συγκεκριμένη. Αλλά γενικά η ερμηνεία γίνεται όπως σου είπα οριζόντια και κάθετα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλησπέρα
  Ήθελα να ρωτήσω, όταν στρωστρών τα φύλλα, τα ανοίγουμε στο πλάι σαν βιβλίο ή τα αναποδογυρίζουμε ;
  Ευχαριστώ πολύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή