Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ερμηνείες Σφίγγας (δεύτερο μέρος)

21. Αγγελούδι με φαρέτρα: το χαρτί αυτό μιλάει για έναν έρωτα, ένα φλερτ. Κοιτάζουμε τα διπλανά χαρτιά για διευκρινήσεις.
●μαζί με τα σχήματα (τετράγωνο –τρίγωνο) ο έρωτας είναι υγιής, αμοιβαίος και με σταθερότητα.
●μαζί με τις βέρες, ο έρωτας αυτός θα επισημοποιηθεί. Αν κοντά βρεθεί και η αστραπή, τότε οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες.
●μαζί με τον κομήτη προμηνύει ένα καινούριο φλερτ.
●μαζί με τον ακροβάτη σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι ερωτευμένος και πως η σχέση του είναι επικίνδυνη, ή πως ένας επικίνδυνος χειρισμός των πραγμάτων μπορεί να χαλάσει αυτό το συναίσθημα.
●μαζί με το πισώπλατο μαχαίρωμα ή/και το φίδι σημαίνει απιστία και προδοσία.
Ανάποδα ο έρωτας μπορεί να είναι παράνομος, μονόπλευρος, αρρωστημένος ή να μας τραυματίσει βαθειά.

Συμβολίζει τον έρωτα της κεντρικής φιγούρας. Αν μελετάμε τον αγαπημένο μας, δείχνει τον έρωτά του για εμάς.
22. Ενωμένες καρδιές: είναι το σύμβολο της αγάπης. Αν πέσει στο κεφάλι μιας φιγούρας δηλώνει άτομο ερωτευμένο, με πολύ όμορφα συναισθήματα που τα εκφράζει.
Ανάποδα σημαίνει αδυναμία έκφρασης συναισθημάτων, ανασφάλεια στον έρωτα, φόβος να αγαπήσουμε. Πάνω στο κεφάλι μιας φιγούρας δηλώνει ότι το άτομο δεν μπορεί να νιώσει την αγάπη, δεν μπορεί να αγαπήσει.

Όταν μελετάμε για τον αγαπημένο μας, συμβολίζει την αγάπη που υπάρχει ανάμεσά μας, τις καρδιές μας.

23. Στέμμα: εξουσία, δόξα και επιτυχία σε κάθε μας εγχείρημα, απόκτηση προνομίων. Συμβολίζει «κορωνάτα» πρόσωπα –στρατιωτικούς, πολιτικούς, γιατρούς ή το αφεντικό μας στη δουλειά (ειδικά να πέσει στο κεφάλι μιας φιγούρας).
●μαζί με την Πόρτα μπορούμε να μιλήσουμε για πολιτικό, δικηγόρο ή κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο.
Ανάποδα σημαίνει ότι δόξα και επιτυχία που έρχεται με καθυστέρηση (με θετικά χαρτιά) ή χάσιμο προνομίων και της δόξας μας (με αρνητικά χαρτιά).
●μαζί με τον Κρόνο ή/και το μάτι σημαίνει ατίμωση, ή οποιαδήποτε άλλη ηθική απώλεια με σοβαρές επιπτώσεις.

24. Ήλιος: δόξα, δύναμη, ταλέντο, ευτυχία, ομορφιά, επιτυχία. Είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά και η εμφάνισή του είναι πάντοτε ευοίωνη.
●μαζί με το στέμμα (ειδικά πάνω από φιγούρα) δείχνει άτομο δοξασμένο που θα έχει απόλυτη επιτυχία.
●αν ο Ήλιος πέσει στο κάτω μέρος της φιγούρας μαζί με το στέμμα ανάποδα, τότε το άτομο χάνει τη δόξα του.
Ανάποδα η σημασία του δεν αλλάζει, παραμένει η ίδια.

25. Σελήνη: σύμβολο των εναλλαγών και των διακυμάνσεων.
Είναι σύμβολο της θηλυκής ενέργειας γι’αυτό μπορεί να δείχνει τη μητέρα, τη σύζυγο, την κόρη ή την αδελφή μας.
Μπορεί να δείχνει και τη βραδινή ώρα.
Σαν άτομο είναι ευαίσθητο και ανασφαλές, με δυνατή διαίσθηση.

●κάτι κρυφό που εξελίσσεται και μεγαλώνει, κάτι μυστικό.
●φαντασία, διαίσθηση, ονειροπόληση, κυκλοθυμία, μυστικισμός.
●μαζί με τα Στέφανα δηλώνει γάμο με αλλόθρησκο.
●μαζί με την καρδιά, το αγγελούδι ή τις ενωμένες καρδιές σημαίνει ανασφάλεια στον έρωτα, αλλά και κρυφό έρωτα ή δεσμό.
●σε συνδυασμό με τον Κρόνο και τη Νυχτερίδα ή την Κουκουβάγια, είναι σημάδι μαύρης μαγείας. Ο ίδιος συνδυασμός αλλά χωρίς τον Κρόνο, μας δείχνει άτομο ενορατικό, που ασχολείται με τη μαγεία ή την αστρολογία.
●αν πέσει μαζί με τον πελαργό δηλώνει σίγουρα εγκυμοσύνη.
●μαζί με το τραπέζι μπορεί να δηλώνει έξοδο ή συνάντηση σε βραδινή ώρα.

26. Κρόνος: δυσκολίες, ατυχίες, ασθένειες, ψυχικός πόνος, θλίψη και πίκρες από διάφορα προβλήματα, που όμως στο τέλος ο ενδιαφερόμενος θα τα ξεπεράσει.
●μαζί με το κρεβάτι (ειδικά να πέσει ανάποδα) ή/και την ανάποδη πόρτα σημαίνει ασθένεια και νοσοκομείο αντίστοιχα.
●μαζί με το Δρόμο σημαίνει ατύχημα.
●μαζί με το Φέρετρο σημαίνει θάνατο.
●μαζί με τα όρθια στέφανα, ο γάμος θα έχει ατυχή έκβαση ή δεν θα γίνει. Μόνο με θετικά χαρτιά δίπλα μπορεί να σημαίνει γάμο με άτομο πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία. Αν τα στέφανα είναι ανάποδα σημαίνει χηρεία.
Ανάποδα προμηνύει ακόμα μεγαλύτερες δυσάρεστες περιπέτειες, δυσκολίες πολύ σοβαρές, αξεπέραστα σχεδόν εμπόδια, θλίψεις και πόνους ψυχικούς μονιμότερους που αφήνουν ίχνη ακόμα και αν κατορθωθεί να ξεπεραστούν.

27. Χέρι: μια χείρα βοηθείας, βοήθεια είτε υλική είτε ψυχολογική, ψυχική ενίσχυση, συμπαράσταση.
Ανάποδα σημαίνει βοήθεια που περιμένουμε αλλά δεν έρχεται, απογοήτευση. Ακόμη μπορεί να σημαίνει βοήθεια που λάβαμε αλλά αποδείχτηκε μάταιη για κάποιον λόγο, ή εκ των υστέρων δημιούργησε δυσαρέσκειες και προβλήματα.

Όρθια: τι παίρνουμε.
Ανάποδα: τι δίνουμε.

28. Κομήτης: συμβολίζει ένα γεγονός για το οποίο ο ενδιαφερόμενος δεν είναι προετοιμασμένος, γιατί του παρουσιάζεται ξαφνικά, απροειδοποίητα και αναπάντεχα. Το χαρτί αυτό συμβολίζει κάτι απρόοπτο, ξαφνικό και αναπάντεχο στη ζωή μας. Επίσης το χαρτί αυτό δείχνει ότι πρέπει να κινηθούμε πολύ γρήγορα για να αρπάξουμε μια ευκαιρία.
Ανάποδα σημαίνει μια ευκαιρία που πέρασε και χάθηκε από τη ζωή μας.

Μια δεύτερη ερμηνεία αυτής της κάρτας είναι  «το αστέρι» και σημαίνει ελπίδα, αισιοδοξία, υπερνίκηση των δυσκολιών.

29. Αστραπή –Κεραυνός: κάτι το πολύ γρήγορο, κάτι που πρόκειται να συμβεί πολύ σύντομα, το «φτασμένο» του ενδιαφερόμενου. Για να καταλάβουμε τι θα είναι αυτό κοιτάμε τις διπλανές κάρτες.
Ανάποδα σημαίνει μια αναποδιά που έφτασε ή φτάνει από στιγμή σε στιγμή, επίσης κάποιο γεγονός που το άκουσμά του μας αφήνει σαν κεραυνόπληκτους.

Το χαρτί αυτό δείχνει τι θα συμβεί ξαφνικά.

30. Πελαργός: μια εγκυμοσύνη, ένα μωρό, μια γέννηση, παιδί, βρέφος. Μια κατάσταση ή συναισθήματα που αναπτύσσονται, ανάπτυξη και φροντίδα.
Μια καινούρια αρχή, ένα νέο ξεκίνημα.
Μια κατάσταση που εγκυμονεί (θετική ή αρνητική, ανάλογα τα διπλανά φύλλα).
Ανάποδα ίσως σημαίνει απόκτηση παιδιού που θα καθυστερήσει να έρθει. Μαζί με αρνητικά χαρτιά όπως Κρόνος, Φέρετρο, Νεκροκεφαλή, ανάποδο κρεβάτι και μαχαίρι δηλώνει προβλήματα στη σύλληψη, ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αποβολή, έκτρωση.
Ένα νέο ξεκίνημα που καθυστερεί ή δεν γίνεται (ανάλογα τα διπλανά φύλλα).

31. Βέρες: αρραβώνας, επισημοποίηση, μακροχρόνιος δεσμός. Επίσης το χαρτί αυτό μπορεί να μας μιλάει και για έναν εργασιακό συνεταιρισμό, μια συνεργασία (ειδικά μαζί με τα χρήματα ή το στάχυ).
●μαζί με τα Στέφανα όρθια σημαίνει γάμο.
Ανάποδα σημαίνει αναβολή ή ματαίωση αρραβώνα/γάμου, αν είναι οριστική ή όχι θα φανεί από τα διπλανά χαρτιά. Επίσης μπορεί να δείχνει μια σχέση που πάσχει, έχει κάποιο πρόβλημα.

32. Φωλιά: φροντίδα, στοργή και τρυφερότητα, ένα σπιτικό ίσως φτωχικό αλλά με μεγάλη ομόνοια και αγάπη ανάμεσα στα μέλη της. Ακόμα το χαρτί αυτό σημαίνει μια ερωτική φωλιά, έναν ερωτικό χώρο, τη συμβίωση ενός αγαπημένου ζευγαριού.

Στο ερωτικό ρίξιμο συμβολίζει το χώρο που συναντάμε τον αγαπημένο μας, είτε είναι κάποιο σπίτι ή το κρεβάτι μας, που κάνουμε έρωτα.

33. Ζάρια: τύχη, τζόγος, εύνοια της τύχης. Πάνω στο κεφάλι φιγούρας σημαίνει άτομο τυχερό ή τζογαδόρο.
●μαζί με το τραπέζι και τα χρήματα σημαίνει κέρδος από τυχερά παιχνίδια.
Ανάποδα σημαίνει ατυχία, κακοτυχία, χασούρα από τυχερά παιχνίδια, οι συνθήκες και η τύχη δεν ευνοούν. Πάνω στο κεφάλι φιγούρας σημαίνει άτομο άτυχο ή εθισμένο τζογαδόρο.

Συμβολίζει την «τύχη» του ενδιαφερόμενου και πολλές φορές δείχνει πράγματα που είναι καρμικά να συμβούν.

34. Στάχυ –Θερισμός: το χαρτί αυτό συμβολίζει την εργασία μας, τη δουλειά μας. Αν πέσει όρθια και με ανάλογο καλό χαρτί (χρήματα, σκάλα, Ήλιο, στέμμα, ζάρια κλπ.) σημαίνει πρόοδο, προκοπή και επιτυχία στις δουλειές μας.
Ανάποδα σημαίνει ότι η εργασία μας δεν πάει καλά, ή ότι αν ψάχνουμε για δουλειά δεν θα βρούμε.

35. Ξίφη:  συμβολίζουν την ενέργεια που αναλαμβάνουμε, τις προσπάθειες που κάνουμε, την επιτυχία που έρχεται μετά από κόπο και προσπάθεια, το «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Επιτυχία επάξια κερδισμένη με ενέργειες και προσπάθειες τίμιες σε οποιοδήποτε τομέα.

Ανάποδα σημαίνουν προσπάθειες και ενέργειες για να κερδηθεί κάτι με μέσα όχι τόσο καθαρά. Εναλλακτικά μπορεί να δείχνει ότι δεν προσπαθούμε αρκετά για κάτι και περιμένουμε την επιτυχία να μας έρθει ουρανοκατέβατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου