Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκαθάρισμα με την απλή τράπουλα

Το ξεκαθάρισμα γίνεται σε τρία στάδια.
Στο πρώτο στάδιο, ανακατεύω καλά όλη την τράπουλα, κυκλικά δεξιόστροφα, μέσα έχω βάλει και τη φιγούρα μου. Με το αριστερό χέρι κόβω σε τρεις πάκους 1-2-3. Διαβάζω τα κοψίματα και ενώνω με την ίδια σειρά που έκοψα (ο 1ος πάνω στον 2ο και όλοι μαζί πάνω στον 3ο). Τώρα, όπως κρατάω την τράπουλα στα χέρια μου, αρχίζω να βγάζω χαρτιά ένα –ένα από το κάτω μέρος. Μόλις βρω ένα χαρτί που μου κάνει το βάζω κάτω, και το καπακώνω με 3 φύλλα από το πάνω μέρος.

Τα φύλλα που αν βρω στο κάτω μέρος με ενδιαφέρουν είναι
-η φιγούρα μου
-Ο Βαλές μου
-το 2άρι μου (το κρεβάτι μου)
-το 3άρι μου (ο δρόμος μου)
-το 4άρι μου (το σπίτι μου)
-το 6άρι μου (το ξεσήκωμά μου)
-το 7άρι μου (το φτασμένο μου)
Αυτά είναι τα προσωπικά νου φύλλα, οπωσδήποτε τα κρατάω μέσα.

Το ίδιο κάνω και για το άτομο που με ενδιαφέρει, κρατάω τη φιγούρα, το βαλέ και τα προσωπικά φύλλα του. Αν έχετε παράλληλη σχέση ή αν σας ενδιαφέρει ταυτόχρονα και κάποιος άλλος, κάνετε το ίδιο και με τα δικά του φύλλα. Γενικά μπορείτε να κρατήσετε οτιδήποτε σας ενδιαφέρει να δείτε.

Κρατάμε επίσης το 4 καρό αν μας καίνε τα επαγγελματικά, το 10 καρό αν περιμένουμε χρήματα που έχουν δρομολογηθεί, και το 5 μπαστούνι αν υπάρχει κάποια νομική υπόθεση.
Τον Άσσο κούπα και τον Άσσο σπαθί αν πέσουν όρθια τα κρατάμε. Αν πέσουν ανάποδα και δεν είμαστε σε σχέση, δεν τα κρατάμε. Μόνο αν είμαστε σε σχέση ή γάμο τα κρατάμε εφόσον πέσουν ανάποδα, και θέλουν να δηλώσουν προβλήματα στη σχέση ή το γάμο.

Όλα τα υπόλοιπα φύλλα τα πετάω στην άκρη. Μόλις τελειώσετε θα έχετε μια κάθετη στήλη από 4 χαρτιά στην κάθε σειρά.
Σας συνιστώ να φτιάχνετε ξεχωριστές σειρές, μία δική σας και μία για το άτομο (ή τα άτομα) που σας ενδιαφέρει.

Στο δεύτερο στάδιο κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Ανακατεύουμε μόνο τα ξεκαθαρισμένα φύλλα, μόνο που τώρα δεν κόβουμε. Απλά σταματάμε όταν νιώσουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε.
Τα φύλλα που κρατάμε μέσα είναι τα ίδια, μόνο που τώρα μπορούμε να παραλείψουμε μερικά. Για παράδειγμα, με ενδιαφέρει ο μελαχρινός, σαφώς και κρατάω το 2 για το κρεβάτι του, αλλά μπορώ να αφήσω έξω το 3 αν δε με νοιάζει ο δρόμος του.
Σε αυτό το στάδιο σας προτείνω να παραλείψετε τα 3άρια και τα 6άρια (και τα δικά σας και των άλλων).

Στο τρίτο στάδιο κάνουμε πάλι το ίδιο. Ανακατεύουμε τα δεύτερα ξεκαθαρισμένα και δεν κόβουμε. Εδώ καλό είναι να παραλείψουμε και τους Βαλέδες, γιατί εφόσον πάμε αρκετά μακριά χρονικά, πρέπει να σας ενδιαφέρει το γεγονός που θα συμβεί και όχι οι σκέψεις ή οι φόβοι.
Επίσης, στο στάδιο αυτό, αν ενδιαφέρεστε για δύο άτομα πχ, για τον Γιάννη και τον Κώστα, και έχετε δει στο δεύτερο στάδιο ότι με τον Κώστα δεν υπάρχει μέλλον (αν πέσει μαζί με τον Άσσο μπαστούνι για παράδειγμα) μπορείτε να παραλείψετε και τη φιγούρα του Κώστα και τα προσωπικά του φύλλα. 
Και γενικότερα οτιδήποτε έχετε δει μέχρι και το δεύτερο στάδιο ότι δεν πάει, δεν βγαίνει, δεν προχωράει, παραλείψτε το εδώ και μην το πιέζετε να βγει οπωσδήποτε. Να είστε αντικειμενικοί.

Το ξεκαθάρισμα δείχνει γεγονότα που μπορεί να συμβούν έως και 1,5 χρόνο μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου