Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Μικρασιάτικη χαρτομαντεία

Αυτός ο τρόπος ριξίματος είναι μικρασιάτικος. Χρησιμοποιούμε την απλή τράπουλα με τις ερμηνείες που γνωρίζουμε. Είναι κατάλληλος για να δούμε πως θα εξελιχθεί η σχέση δύο ατόμων, αν θα υπάρξει γάμος, επανασύνδεση και τι σκέφτεται κάποιος για εμάς.

Πρώτο στάδιο: τα «Θολά»

Βγάζουμε τη φιγούρα του ενδιαφερόμενου έξω (είτε τη δική μας είτε του αγαπημένου μας, αναλόγως που θέλουμε να εστιάσουμε).
Κόβουμε με το αριστερό πάντα χέρι σε σχήμα σταυρού γύρω από τη φιγούρα, και διαβάζουμε τα «κοψίματα» δηλαδή το κάτω -κάτω χαρτί κάθε στοίβας.

-----01-----
03—Φ—04
-----02-----

Αφού ερμηνεύσουμε, ενώνουμε τις στοίβες με την ίδια σειρά που κόψαμε: τοποθετούμε την 1 πάνω στην 2, μετά πάνω στην 3 και όλα μαζί πάνω στην 4. Τώρα παίρνουμε τη φιγούρα και την τοποθετούμε τυχαία κάπου μέσα στην τράπουλα.
Παίρνοντας φύλλα από πάνω, απλώνουμε 4 σειρές από 7 χαρτιά η καθεμία.

01—02—03—04—05—06—07
08—09—10—11—12—13—14
15—16—17—18—19—20—21
22—23—24—25—26—27—28

Ψάχνω στο άπλωμα τη φιγούρα μου και τη φιγούρα του προσώπου που με ενδιαφέρει. Όσο πιο κοντά πέσουν η μία στην άλλη, τόσο το καλύτερο. Το ιδανικό θα ήταν να πέσουν στην ίδια σειρά ή να «αγγίζει» η μία την άλλη, είτε οριζόντια είτε κάθετα. Αν πέσουν πολύ μακριά η μία από την άλλη, δηλώνει απομάκρυνση συναισθηματική.
Αν πέσει μόνο η μία φιγούρα, σημαίνει ότι αυτό το άτομο έχει το πάνω χέρι στη σχέση, με την έννοια ότι είναι στο χέρι του πως θα εξελιχθεί.
Αν δεν πέσει καμία από τις δύο φιγούρες, δείχνει όπως έλεγαν παλιά ότι το ρίξιμο «κάνει φασαρία» -δηλαδή πολλά και διάφορα γεγονότα εξελίσσονται και απασχολούν τα άτομα περισσότερο από τη σχέση τους.

Εντοπίζω επίσης τα προσωπικά φύλλα του καθενός: τα κρεβάτια, τα σπίτια, τα φτασμένα, τα ξεσηκώματα και τους βαλέδες (σκέψεις).
Αφού ερμηνεύσουμε οριζόντια και κάθετα, ρίχνουμε από 3 διευκρινιστικά, ξεκινώντας από τις φιγούρες, έπειτα στις σκέψεις και στα προσωπικά φύλλα. Αν δεν έχουμε προσωπικά φύλλα στο άπλωμα ή μας μείνουν χαρτιά στο χέρι, ρίχνουμε όπου κρίνουμε απαραίτητο.

Δεύτερο στάδιο: τα «Καθαρά»

Αυτό είναι το πρώτο ξεκαθάρισμα. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα χαρτιά και κόβουμε σε τρεις στοίβες: 2—1—3, ερμηνεύουμε τα κοψίματα και μαζεύουμε πάλι με την σειρά 2—1—3.

Λειτουργεί όπως όλα τα ξεκαθαρίσματα: τραβάμε ένα χαρτί από κάτω, και αν μας κάνει το καπακώνουμε με 2 χαρτιά από πάνω.
Τα από κάτω χαρτιά που κρατάμε είναι τα προσωπικά φύλλα του καθενός, οι φιγούρες και οι βαλέδες.
Εδώ κρατάμε και τα δικά μας χαρτιά και του αγαπημένου μας, για να δούμε την εξέλιξη της σχέσης μας. Επίσης κρατάμε τον Άσσο κούπα (η αγάπη μας) και τον Άσσο σπαθί (η σχέση μας).
Αν μας έχει μείνει στο τέλος ένα προσωπικό χαρτί ή κάποιος από τους Άσσους, αλλά δεν έχουμε να το καπακώσουμε με κάποιο από πάνω ή περισσεύει ένα για να το καπακώσουμε, το κρατάμε είτε μένει μόνο του είτε με το άλλο ένα.

Θέλουμε τα δούμε τα φύλλα του ενός να μπλέκονται με τα φύλλα του άλλου, δηλαδή να είναι οι δρόμοι μας μαζί, η σκέψη του πάνω μας, τα κρεβάτια μας μαζί κλπ.
Τα χαρτιά που δεν θέλουμε τα πετάμε στην άκρη.

Τρίτο στάδιο: τα «Σίγουρα»

Αυτό είναι το δεύτερο ξεκαθάρισμα. Ανακατεύουμε τα χαρτιά που μας έμειναν απ’ τα «καθαρά», κόβουμε και ερμηνεύουμε με τον ίδιο τρόπο.
Εδώ κρατάμε μόνο τα φύλλα του κεντρικού προσώπου και τα καπακώνουμε (της φιγούρας που επιλέξαμε στο πρώτο στάδιο).

Αυτό θα μας δείξει εάν «σίγουρα» κρατάμε στη ζωή μας το άλλο πρόσωπο, ή αν αυτός θα μας κρατήσει στη δική του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου