Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Άπλωμα με τη Χαλ σε συνδυασμό με την απλή

Στον τρόπο αυτό χρησιμοποιούμε και φύλλα απ’την απλή τράπουλα για να δούμε κάποια παραπάνω πράγματα. Κυρίως για να δούμε πως θα εξελιχθεί η σχέση μας με κάποιο άτομο.

Για παράδειγμα εγώ είμαι Qκούπα (καστανόξανθη) και το άτομο που με ενδιαφέρει είναι Κσπαθί (καστανός). Θα βάλω μέσα τις φιγούρες μας, καθώς επίσης τον Βαλέ κούπα (την σκέψη μου) και τον Βαλέ σπαθί (την σκέψη του). Επίσης θα βάλω:
2 κούπα (το κρεβάτι μου)
2 σπαθί (το κρεβάτι του)
Άσσο σπαθί (η σχέση μας)
Άσσο κούπα (η αγάπη μας)

Προαιρετικά μπορώ να βάλω το 4 καρό για να δω πως θα εξελιχθεί η δουλειά μου, και το 10 καρό για να δω τι θα γίνει με τα οικονομικά μου ή αν θα πάρω χρήματα που μου χρωστάνε.

Ανακατεύω τη Χαλ ενώ κρατάω έξω τα χαρτιά της απλής τράπουλας που θέλω να μελετήσω. Κόβω μια φορά με το αριστερό χέρι «στο όνομά του», δηλαδή αν θέλω να δω για τον Δημήτρη θα πω από μέσα μου το όνομά του την ώρα που κόβω. Αν πάλι έχω βάλει μόνο τα δικά μου φύλλα και δεν με ενδιαφέρει κάποιο άτομο συγκεκριμένα, θα κόψω στο δικό μου όνομα.

Τώρα έχω κάτω 2 πάκους. Πάνω στον δεύτερο θα βάλω τη φιγούρα του ατόμου που με ενδιαφέρει, και θα ενώσω τους πάκους. Δηλαδή τώρα ανάμεσα στα χαρτιά μου βρίσκεται η φιγούρα του Δημήτρη απ’την απλή τράπουλα.

Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν, θα πρέπει να βάλω μέσα στη Χαλ όλα τα φύλλα της απλής που έχω επιλέξει. Για παράδειγμα τώρα θέλω να βάλω μέσα το 2 σπαθί: θα κόψω πάλι μια φορά μελετώντας από μέσα μου τι κάνει ο Δημήτρης στο κρεβάτι του, και θα το βάλω μέσα όπως έκανα και πριν.
Στο σημείο αυτό είναι πολύ σημαντικό να σας πω ότι πρέπει να μελετήσετε την ώρα που θα κόψετε το χαρτί που θέλετε να βάλετε μέσα, όποιο και αν είναι αυτό. Επίσης δεν ανακατεύουμε κάθε φορά την τράπουλα, απλά κόβουμε.

Το μόνο χαρτί που κρατάμε απέξω είναι η φιγούρα η δική μας της απλής. Δηλαδή εγώ θα κρατήσω έξω την Qκούπα, την οποία θα βάλω σαν κεντρική φιγούρα στο άπλωμα (ή μπορώ να κρατήσω και την δική του φιγούρα, αν θέλω να κάνω άπλωμα για αυτόν).

1ο στάδιο ριξίματος

Αφού λοιπόν έχω τελειώσει με τα κοψίματα και έχω ενσωματώσει όλα μου τα φύλλα, ΧΩΡΙΣ να ανακατέψω την τράπουλα, ξεκινάω να απλώνω γύρω απ’την κεντρική φιγούρα Qκούπα ως εξής:

18-17-16-15-01-19-20-21-22 
10-09-08-03-Φ-04-05-06-07 
26-25-24-23-02-11-12-13-14 


Διαβάζουμε τα χαρτιά οριζόντια και κάθετα. Η κάτω σειρά είναι το παρελθόν, η μεσαία το παρόν και η πάνω σειρά το μέλλον.
Επίσης βγαίνουν και ως έξης, όσα είναι από την μεριά που κοιτάει η φιγούρα μέλλον και όσα είναι πίσω παρελθόν ή μακρινό μέλλον.
Όσο πιο κοντά είναι ένα φύλλο στην φιγούρα τόσο πιο σύντομα δηλώνει ότι θα γίνει.

Αφού διαβάσω το άπλωμα, ρίχνω πρωτίστως 4 χαρτιά πάνω στη φιγούρα και από 3 πάνω σε όποιο χαρτί θέλω να διευκρινήσω. Αν πέσει στο άπλωμα κάποιο φύλλο της απλής τράπουλας, ρίχνω πρώτα σε αυτό τα διευκρινιστικά.

Αφού τα ερμηνεύουμε και αυτά συνεχίσουμε το διάβασμα «αντικριστά»: 18 με 14, 17 με 13, 16 με 12, 15 με 11, 1 με 2, 23 με 19, 24 με 20, 25 με 21, 26 με 22, 10 με 7, 9 με 6, 8 με 5 και τέλος 3 με 4 σε συνδυασμό με τη φιγούρα.

Στους συνδυασμούς αυτούς η εξέλιξη του ζητήματος είναι το δεξί φύλλο. Για παράδειγμα στο 18-14, αν στη θέση 18 έχω την Κόκκινη καρδιά και στη θέση 14 τον Σκύλο, σημαίνει έχω έναν φίλο που με αγαπάει πραγματικά. Αν όμως στο 18 έχω τον Σκύλο και στο 14 την Κόκκινη καρδιά, σημαίνει ότι μια φιλία θα εξελιχθεί σε έρωτα (το 14 είναι το χαρτί που βρίσκεται στα δεξιά και μας δείχνει την εξέλιξη).

2ο στάδιο ριξίματος

Μαζεύω όλα τα χαρτιά εκτός από την κεντρική φιγούρα και ανακατεύω καλά ΜΟΝΟ τα χαρτιά της Χαλ. Απλώνω την τράπουλα και τραβάω στην τύχη 21 χαρτιά κλειστά. Μέσα σε αυτά τα 21 χαρτιά πρέπει να «ενσωματώσω» τα χαρτιά της απλής τράπουλας (εκτός απ’τη φιγούρα μου) με τον ίδιο τρόπο όπως και στο 1ο στάδιο. Κόβω μελετώντας και βάζω τα φύλλα μέσα.

Αφού ενώσω τα 21 φύλλα της Χαλ με τα φύλλα της απλής, ξεκινάω το άπλωμα (τα υπόλοιπα της Χαλ τα αφήνω την άκρη).

Βάζω κάτω τη φιγούρα μου (Qκούπα) και αρχίζω να απλώνω τα 21 χαρτιά (με μέσα τα φύλλα της απλής τράπουλας) ως εξής:

17--11--05--01--07--13--19 
15--09--03--Φ--04--10--16 
20--14--08--02--06--12--18 

Ερμηνεύω κατά τα γνωστά, οριζόντια, κάθετα και χιαστί. Εδώ αυτά που κοιτάζει η φιγούρα είναι το άμεσο μέλλον, ενώ αυτά που πισωπλατεί είναι το πιο μακρινό.

Μόλις ερμηνεύω το άπλωμα βάζω 4 χαρτιά καπάκι στη φιγούρα (ή αν περίσσεψαν λιγότερα, τα βάλω όλα). Εδώ λογικά δεν θα μου μείνουν αρκετά χαρτιά ώστε να καπακώσω και άλλα φύλλα στο άπλωμα για διευκρινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου