Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

4. Ο Αυτοκράτορας

Ο πατέρας, ο σύζυγος. Ένας άντρας με εξουσία πάνω μας. Ο εργοδότης μας. Αν είσαι γυναίκα, συμβολίζει έναν άντρα που θα θελήσει να κάνει οικογένεια μαζί σου. Εξουσία και έλεγχος, πειθαρχία και δομή, γερά θεμέλια. Δημιουργεί τάξη. Θέλει να είναι πρώτος και να ηγείται. Θέλει τα πράγματα να γίνονται όπως εκείνος επιθυμεί και να δίνει εντολές. Δύναμη και ηγεσία.
Στην αρνητική του μορφή δείχνει έναν τύραννο, με εκρήξεις θυμού, δικτάτορα, κάποιος που σε κακομεταχειρίζεται, σκληρός και άκαρδος.
Αισθηματικά
● Γνωριμία/σχέση με μεγαλύτερο σε ηλικία άντρα ή υψηλά ιστάμενο.
● Αν είσαι γυναίκα, αυτή η κάρτα αντιπροσωπεύει έναν άντρα που θα προσφέρει στη ζωή σου σιγουριά, ασφάλεια και φροντίδα. Μπορεί να προέρχεται από τον επαγγελματικό σου χώρο ή να έχει πλούτο και κάποιας μορφής δύναμη. Είναι όμως έντονα πατριαρχικός, θέλει να γίνεται το δικό του και να έχει το πάνω χέρι.
● Αν είσαι άντρας, έρχεται μια ιδιαίτερα ερωτική περίοδος για σένα με έμφαση στη σεξουαλικότητα. Μπορεί όμως και να συμβολίζει έναν ερωτικό αντίζηλο.
● Με αρνητικές κάρτες σημαίνει ζήλια και υπερβολική κτητικότητα, εκρήξεις θυμού, σκηνές ζηλοτυπίας. Μια σχέση όπου ο άντρας εξουσιάζει (ή έχει το πάνω χέρι) και μπορεί να μετατραπεί σε έναν οξύθυμο τύραννο. Έχει χαθεί η ισορροπία.
● Αίσθημα ευθύνης και σταθερή –σφιχτή (έως ασφυχτική) δέσμευση σε μια σχέση. Αυτό μπορεί να είναι καλό αλλά και κακό, γιατί δείχνει κάποιον που δεν φεύγει από δίπλα σου παρόλο που μπορεί κατά βάθος να το θέλει, μόνο και μόνο επειδή αισθάνεται την ευθύνη ότι πρέπει να σε στηρίξει.
● Αν ρωτάς για το αν ο αγαπημένος σου είναι πιστός, σημαίνει ναι.
● Αν αυτή η κάρτα πέσει τελευταία στη θέση της έκβασης, μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: α) ότι η σχέση θα παραμείνει όπως είναι, είτε αυτό είναι καλό είτε κακό. Ο Αυτοκράτορας δεν αλλάζει εύκολα γνώμη ούτε συμπεριφορά, και προτιμά να αφήνει τα πράγματα ως έχουν. Οι απόψεις του έχουν παγιωθεί. β) ότι μαζί θα δημιουργήσετε οικογένεια και μια σχέση σταθερή. Εξετάζουμε πάντα τις διπλανές κάρτες, και πάντα ερμηνεύουμε σε σχέση με το ερώτημα.

Επαγγελματικά
● Μπορεί να δείχνει το αφεντικό σου, τον διευθυντή σου.
● Με θετικά χαρτιά δείχνει έναν άντρα με εξουσία που σε στηρίζει.
● Προαγωγή.
● Αυτοαπασχόληση (είσαι κύριος του εαυτού σου) ή υψηλά πόστα εργασίας, ακόμα και ενασχόληση με την πολιτική.

Οικονομικά
● Κάποιος ελέγχει τα οικονομικά σου, ή αυτήν την περίοδο δεν σε παίρνει να κάνεις πολλά έξοδα και γίνεσαι πιο πειθαρχημένος.
● Ελεγχόμενη και πειθαρχημένη προσέγγιση στον προυπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου