Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

5. Ο Ιεροφάντης

Ο ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ 

Δάσκαλος, ιερέας, καθοδηγητής, guru, ψυχολόγος. Κάποιος που σε συμβουλεύει. Εκκλησία, γάμος.
Δηλώνει την κοινωνία και την δομημένη, συγκροτημένη τάξη η οποία την διέπει. Μπορεί να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε «κοινωνική ομάδα» η οποία θέτει λειτουργικούς κανόνες στην κοινωνία, όπως η Εκκλησία, το σχολείο και τα Πανεπιστήμια. Συμβολίζει το πρέπει και το κοινωνικά αποδεκτό.Αισθηματικά: σχέση που καταλήγει σε γάμο. 
Μια σταθερή σχέση. 
Πρόταση για γάμο ή επισημοποίηση. Ο γάμος αυτός συχνά δεν γίνεται από τρελό έρωτα ή γνήσια επιθυμία, αλλά επειδή «έτσι πρέπει να γίνει», επειδή κάποιος μπορεί να σας πιέζει με την έννοια ότι αφού όλοι παντρεύονται, πρέπει να παντρευτείτε και εσείς.
Μαζί με τον Αυτοκράτορα, δηλώνει σχέση ή γάμο με πολύ μεγαλύτερο ηλικιακά σύντροφο.

Ένα μεγαλύτερο σε ηλικία άτομο σας συμβουλεύει για το πώς να φερθείτε στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Ακούστε το και δε θα χάσετε.

Αν είσαι μόνος, είναι πολύ πιθανό να προκύψει φλερτ με άτομο από το φιλικό σου περιβάλλον.

Μια σχέση που δηλώνεται από την κάρτα του Ιεροφάντη, δεν μπορεί να λειτουργήσει και να εξελιχθεί, εάν δεν είναι κοινωνικά αποδεκτή. Και εδώ έχουμε ένα άτομο το οποίο ναι μεν έχει συναισθήματα, αλλά δεν προχωράει επειδή σκέφτεται «τι θα πει ο κόσμος». 

Επαγγελματικά: διδασκαλία, εκπαίδευση. Συνήθως η κάρτα αυτή δηλώνει ότι χρειάζεται περαιτέρω εκπαίδευση προκειμένου να αποκτήσεις τη δουλειά των ονείρων σου. Ίσως χρειάζεται να κάνεις μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ή να παρακολουθήσεις κάποιο επιμορφωτικό σεμινάριο.
Συμβολίζει επίσης τους συμβούλους, και ενδεχομένως χρειάζεται να προσλάβεις κάποιον μέντορα ή υπεύθυνο, που να γνωρίζει καλά το αντικείμενο.

Άτομο που μεσολαβεί υπέρ σου. Μπορεί να δείχνει κάποιον που σε συμβουλεύει, έναν μέντορα.

Ομαδική δουλειά και συνεργασία με μια ομάδα ατόμων. 

Αλυσίδα καταστημάτων franchise. Εργασία σε μια μεγάλη και εδραιωμένη εταιρία. 

Εργασία σε θρησκευτικές οργανώσεις, σχολεία/πανεπιστήμια και ιδρύματα (φυλακές, νοσοκομεία, ψυχιατρεία).

Οικονομικά: γίνεσαι συντηρητικός στα έξοδα. 
Ακολουθείς τους κανόνες, τιμιότητα, κάποιος που πηγαίνει με το «σταυρό στο χέρι» και ο τρόπος ζωής του συμβαδίζει απόλυτα με το εισόδημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου