Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

16. Ο Πύργος

Ο ΠΥΡΓΟΣ

Kαταστροφή, πτώση, ερείπια, διάλυση, ξαφνική αρρώστια, ατύχημα. Φυσική καταστροφή, σεισμός, πυρκαγιά, κεραυνός.
Αποκάλυψη μιας αλήθειας με ωμό τρόπο.

Αν ο Πύργος πέσει τελευταίος, στην τελική θέση της έκβασης, αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι πρόκειται να έρθει η καταστροφή. Ηρεμήστε! Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε το «πρόβλημα» για το οποίο ρωτάτε, για να καταλάβετε από πού θα «πέσει ο κεραυνός». 
Για παράδειγμα, αν είμαι καιρό μόνη μου, ρωτάω αν θα γνωρίσω επιτέλους κάποιον αξιόλογο (αν και βασικά έχω απογοητευτεί, όποιος γνώρισα μέχρι τώρα ήταν άστα να πάνε) και πέσει σαν απάντηση ο Πύργος… surprise…!!! Σημαίνει ότι θα εκπλαγώ ευχάριστα!

Ο Πύργος λοιπόν, δεν είναι πάντα η καταστροφή, αλλά ενέχει και το στοιχείο της έκπληξης. Έκπληξη προς ποια κατεύθυνση άραγε, ευχάριστη ή δυσάρεστη, σχετίζεται άμεσα με την προσωπική μας αντίληψη (ή μη αντίληψη) της κατάστασης.
Αισθηματικά: συντριβή, ξαφνικός χωρισμός. Ένα ξαφνικό βίαιο γεγονός ανατρέπει τα πάντα και σας φέρνει αντιμέτωπους με μια συναισθηματική συντριβή. Κίνδυνος οριστικής διακοπής της σχέσης σας. Ένας τσακωμός από το πουθενά, μια αποκάλυψη, μια βίαιη συμπεριφορά εναντίον σας αλλάζουν οριστικά την ερωτική σας ζωή.

Αποκάλυψη ενός γεγονότος που έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία.
Απογοήτευση, χωρισμός, εγκατάλειψη, σύγκρουση, απειλή διαζυγίου.

Αν είσαι μόνος δηλώνει έναν κεραυνοβόλο έρωτα, τη στιγμή που δεν θα το περιμένεις (και προφανώς δεν θα το θέλεις κιόλας) και με άτομο που απέχει κατά πολύ από τις προτιμήσεις σου. Μπορεί το άτομο αυτό να είναι γνωστό σου, και να συνειδητοποιήσεις ξαφνικά ότι τρέφεις συναισθήματα για εκείνον.

Επαγγελματικά: απόλυση, κλείσιμο εταιρίας. 
Δείχνει ένα «ταρακούνημα» το οποίο μπορεί να σημαίνει απολύσεις, εξυγίανση ή αναδιάρθρωση της επιχείρησης, με τρόπο μη αναμενόμενο. Μια αναπάντεχη κατάσταση προκαλεί μεγάλη αναταραχή.

Οικονομικά: πτώχευση, κακές επενδύσεις, αναπάντεχα έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου