Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017

16. Ο Πύργος

Ο Πύργος συμβολίζει την ξαφνική καταστροφή και την κατάρρευση μιας κατάστασης που στηρίζεται στο ψέμα, ενός σαθρού οικοδομήματος. Συνήθως όταν πέφτει αυτή η κάρτα γίνεται αποκάλυψη ενός ψέματος, μιας εξαπάτησης, μιας κρυφής κατάστασης και αυτό που ακολουθεί είναι ένα τεράστιο σοκ.
Θα μπορούσα να ονομάσω αυτήν την κάρτα και ως «Η κατάρρευση ενός μύθου». Κοιτάξτε τον κεραυνό στην απεικόνιση. Αυτό σημαίνει ότι η αλήθεια έρχεται γρήγορα και από εκεί που δεν το περιμένουμε, και θα πάθουμε (μεταφορικά) ηλεκτροσόκ. Έκπληξη, θετική ή αρνητική, ανάλογα τα διπλανά χαρτιά.
Έχοντας ως κυβερνήτη τον πλανήτη Άρη, η κάρτα αυτή συμβολίζει τον θυμό και τη βία. Άσχημα ξεσπάσματα θυμού, σωματική βία. Επίσης συμβολίζει τα ατυχήματα, πεσίματα και σπασίματα σε κόκαλα, ξαφνική αρρώστια, εγκεφαλικό.
Φυσικές καταστροφές, σεισμοί και κατάρρευση κτηρίων, πρόκληση πυρκαγιάς, τρομοκρατικές επιθέσεις, διαρρήξεις.
Είναι το χαρτί της απόλυτης πτώσης αλλά και της ωμότητας. Οτιδήποτε γίνεται, γίνεται ωμά, ξαφνικά, χωρίς τακτ. Πτώση στα μάτια του άλλου, πτώση κυριολεκτική, ξεπεσμός.
Αισθηματικά 
● Συντριβή, ξαφνικός χωρισμός. Ένα ξαφνικό βίαιο γεγονός ανατρέπει τα πάντα και σας φέρνει αντιμέτωπους με μια συναισθηματική συντριβή. Κίνδυνος οριστικής διακοπής της σχέσης σας. Ένας τσακωμός από το πουθενά, μια αποκάλυψη, μια βίαιη συμπεριφορά εναντίον σας αλλάζουν οριστικά την ερωτική σας ζωή.
● Αποκάλυψη ενός γεγονότος που έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. 
● Απογοήτευση, χωρισμός, εγκατάλειψη, σύγκρουση, απειλή διαζυγίου.
● Επίσης συμβολίζει μια τοξική σχέση όπου ασκείται σωματική βία.
● Αν είσαι μόνος δηλώνει έναν κεραυνοβόλο έρωτα, τη στιγμή που δεν θα το περιμένεις (και προφανώς δεν θα το θέλεις κιόλας) και με άτομο που απέχει κατά πολύ από τις προτιμήσεις σου. Μπορεί το άτομο αυτό να είναι γνωστό σου, και να συνειδητοποιήσεις ξαφνικά ότι τρέφεις συναισθήματα για εκείνον.

Επαγγελματικά 
● Απόλυση, κλείσιμο εταιρίας. 
● Δείχνει ένα «ταρακούνημα» το οποίο μπορεί να σημαίνει απολύσεις, εξυγίανση ή αναδιάρθρωση της επιχείρησης, με τρόπο μη αναμενόμενο. Μια αναπάντεχη κατάσταση προκαλεί μεγάλη αναταραχή.
● Μπορεί να συμβολίζει και ένα εξαιρετικά εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, ή μια επικίνδυνη εργασία, όπου απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα.

Οικονομικά 
● Πτώχευση, κακές επενδύσεις, αναπάντεχα έξοδα.
● Με πολύ θετικά χαρτιά σημαίνει ξαφνική εισροή χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου