Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος

Είναι ένας από τους αποστόλους, τους μαθητές του Χριστού, δεν είναι όμως ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, που Τον πρόδωσε, αλλά άλλος μαθητής Του με το ίδιο όνομα. Είναι ο άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος.

Φαίνεται πως είναι ένας από τους Αδελφόθεους, δηλαδή τους λεγόμενους «αδελφούς του Κυρίου», τα παιδιά του αγίου Ιωσήφ του Μνήστορα (του αρραβωνιαστικού της Παναγίας) και της πρώτης του γυναίκας, της Σαλώμης. Ο Ιούδας λοιπόν, κατά την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, επισκέφθηκε την Έδεσσα της Συρίας και στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους άπιστους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν με βέλη.

Η μνήμη του εορτάζεται στις 19/06 και 21/08 από την Ορθόδοξη Εκκλησία, και στις 28/10 από την Καθολική Εκκλησία. Ως ιδιαίτερα αγαπητός Άγιος της Καθολικής Εκκλησίας, έχει και την δική του ξεχωριστή θέση την παράδοση της Hoodoo. Θεωρείται ο προστάτης των απελπισμένων υποθέσεων και μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθειά του:
σε υποθέσεις όπου δεν υπάρχει καμία απολύτως λύση και βοήθεια
για σοβαρά θέματα υγείας
για νομικές και δικαστικές υποθέσεις, ειδικά όταν μας πολεμούν με ύπουλα μέσα
για προστασία από φυλάκιση και το νόμο γενικότερα

Για να ζητήσουμε τη βοήθεια του:
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκά κεριά (για κάθε περίσταση, για θεραπεία), πράσινα (για βοήθεια σε οικονομικά ζητήματα). Αλλά και κόκκινα κεριά.
Η μέρα του Αγίου είναι η Κυριακή. Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσουμε την προσευχή μας εκείνη τη μέρα.
Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεκριμένοι την διατύπωση του αιτήματός μας. Αυτό ισχύει κυρίως για τα οικονομικά ζητήματα. Για παράδειγμα, δεν θα πούμε «χρειάζομαι χρήματα» γενικά και αόριστα, αλλά «χρειάζομαι άμεσα 500 ευρώ μέχρι τις 20 Απριλίου για να πληρώσω τη δόση του δανείου και να σώσω το σπίτι μου. Ζητώ αυτά τα χρήματα να έρθουν σε μένα με τέτοιον τρόπο ώστε να μην πάθει κανένας κακό». 
Οι προσφορές που του αρέσουν είναι νερό, κεριά, θυμίαμα, κέρματα και λουλούδια. Όταν εκπληρώσει λοιπόν την επιθυμία μας του τα προσφέρουμε, σε μονό αριθμό, ένα ή τρία. Αλλά ταυτόχρονα διαδίδουμε σαν ευχαριστώ το όνομα του Αγίου δημοσιεύοντας την προσευχή, ή δημοσιεύοντας ένα ευχαριστώ που μας βοήθησε.

Για να κάνουμε την προσευχή χρειαζόμαστε μια εικόνα του Αγίου (κανονική ή εκτυπωμένη), ένα κερί, θυμίαμα, ελαιόλαδο, ένα ποτήρι νερού και ένα νόμισμα, κατά προτίμηση καινούριο και αστραφτερό. Αλείφουμε το κερί με το ελαιόλαδο και το ανάβουμε. Ανάβουμε και το θυμίαμα. Τοποθετούμε το ποτήρι ανάποδα, και το νόμισμα το έχουμε μπροστά από το κερί. Μπορούμε να προσευχηθούμε με δικά μας λόγια, είτε να διαβάσουμε αυτήν την προσευχή προς τον Άγιο.
Κάνουμε τη διαδικασία για 9 συνεχόμενες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χωρίσουμε το κερί σε εννέα νοητά ίσα κομμάτια, και κάθε φορά να το σβήνουμε. Την τελευταία μέρα το αφήνουμε να καεί εντελώς, και πετάμε τα υπολείμματα σε ένα σταυροδρόμι. Φεύγουμε χωρίς να γυρίσουμε να κοιτάξουμε πίσω. Όταν ο Άγιος εκπληρώσει την επιθυμία μας, θα του προσφέρουμε ένα κερί, καθώς και θα γεμίσουμε το ποτήρι με νερό και μέσα θα βάλουμε το νόμισμα. Ή όποια άλλη προσφορά θέλουμε, πάντοτε πάνω στο Βωμό του μπροστά την εικόνα του. Όμως το πιο βασικό είναι να πούμε τουλάχιστον σε ένα άλλο άτομο, ότι μας βοήθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου