Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

5 Κούπα

Μυστικιστικός τίτλος: Ο Άρχοντας της Απώλειας της Ικανοποίησης
Αστρολογική αντιστοιχία: Άρης στο Σκορπιό
Χρόνος: μέσα σε 5 μήνες. Παραδοσιακά δείχνει κάτι που θα συμβεί στην περίοδο του Σκορπιού, και συγκεκριμένα από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.
Λέξεις - κλειδιά: Χωρισμός, απώλεια, θλίψη για κάτι που χάθηκε, στεναχώρια, πένθος. Μοναξιά και απόγνωση. Αισθάνεσαι ενοχές για κάτι που έκανες ή για πράγματα που είπες. Μετανιώνεις για κάτι. Κηδεία.Η κάρτα αυτή δηλώνει ένα διαζύγιο, ένα χωρισμό, μια συναισθηματική απώλεια που θα βιώσεις. Στο χωρισμό δεν δείχνει αυτόν που φεύγει αλλά εκείνον που μένει πίσω. Μπορεί να χάσεις έναν φίλο, ένα σύντροφο ή κάτι άλλο πολύτιμο για σένα, ακόμη και ένα κατοικίδιο. Σχετίζεται άμεσα με το θρήνο και τις κηδείες. Παρατηρήστε πως ο άντρας στην εικόνα φοράει μαύρα. Πολλές φορές αυτό το χαρτί κάνει την εμφάνισή του για να δηλώσει ότι ο ερωτών έχει βιώσει κάποιο θάνατο, γονέα ή συζύγου. Παρόλα αυτά το χαρτί μας ωθεί να δούμε το φως που υπάρχει μέσα στο σκοτάδι. Ο άντρας θρηνεί για τα τρία κύπελλα που χύθηκαν, έχοντας γυρίσει την πλάτη του στα άλλα δύο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα, δεν έχουν όλα χαθεί. Ακόμα και αν αυτό που έχασες δεν μπορείς να το πάρεις πίσω, υπάρχει κάτι άλλο που περιμένει να το δεις. 

Αισθηματικά 
Το χαρτί αυτό συμβολίζει το χωρισμό και το τέλος μιας σχέσης. Αν εμφανιστεί στη θέση που δείχνει το παρόν, σημαίνει πως είσαι απογοητευμένος με το σύντροφό σου, ίσως αισθάνεσαι προδομένος, και ουσιαστικά είσαι μόνος σου σε μια σχέση για δύο. 

Συμβολίζει επίσης ένα άτομο απαισιόδοξο και πολύ αρνητικό. Κάποιον χαμένο στη μοναξιά του, που δεν μπορεί να ξεπεράσει έναν χωρισμό. Αλλά και κάποιον που τον κυριεύει ο φόβος της εγκατάλειψης.


Επαγγελματικά 
Απώλεια εργασίας, κατάρρευση επιχείρησης. Εγκαταλείπεις μια επιχειρηματική ιδέα ή κάποιο σχέδιο. Μαζί με τον Διάβολο ή αρνητικές κάρτες Ξιφών, όπως το 8 Ξιφών, το 5 Ξιφών ή το 7 Ξιφών, σημαίνει απομόνωση μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Κάποιος σε υποσκάπτει και σε κακομεταχειρίζεται με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι μόνος και αβοήθητος.

Από την άλλη, μπορεί να σημαίνει ότι θα χάσεις κάποιον συνεργάτη ή συνάδελφο. Μια προσφορά για δουλειά τελικά αποσύρεται, είτε -στην καλύτερη περίπτωση- η νέα σου δουλειά σε αφήνει εντελώς απογοητευμένο.


Οικονομικά 
Δηλώνει οικονομικές απώλειες. Μια επένδυση που τελικά δεν αποδίδει. Χρήματα που δάνεισες και δεν θα τα πάρεις πίσω. Αν περιμένεις χρήματα από οποιαδήποτε πηγή, αυτά δεν έρχονται. 
Αλλά και μια συνηθισμένη ερμηνεία αυτής της κάρτας είναι η κληρονομιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου