Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

8 Κούπα

Μυστικιστικός τίτλος: ο Άρχοντας της Εγκαταλελειμμένης Επιτυχίας
Αστρολογική αντιστοιχία: Κρόνος στους Ιχθύες
Χρόνος: μέσα σε 8 μήνες. Παραδοσιακά δείχνει κάτι που θα συμβεί στην περίοδο του Ιχθύ, και συγκεκριμένα από τις 19 – 28 Φεβρουαρίου.
Λέξεις - κλειδιά: Κάποιος αποχωρεί, αφήνει πίσω του μια «νεκρή» κατάσταση για να αναζητήσει κάτι καλύτερο. Εγκατάλειψη. Αφήνεις πίσω σου το παρελθόν. Αλλαγή στον τρόπο ζωής, στην εμφάνιση, προσωπική ανάπτυξη. Αλλαγή τόπου διαμονής.Όταν εμφανίζεται αυτό το χαρτί, δηλώνει την ανάγκη να απομακρυνθούμε ή να αποτραβηχτούμε από μία κατάσταση. Μπορεί να δηλώνει ένα κυκλικό ταξίδι, με την έννοια ότι τώρα θέλεις να φύγεις, αργότερα όμως μπορεί να γυρίσεις, μπορεί και όχι. Όπως και να'χει, τα κύπελλα που αφήνεις πίσω σου, θα μείνουν εκεί και θα σε περιμένουν. Ίσως όταν επιστρέψεις, να αισθάνεσαι περισσότερο ανακουφισμένος και ανανεωμένος, αφού αυτή η απουσία σου έκανε καλό. Ίσως τα κύπελλα που άφησες πίσω σου, να σου φανούν χρήσιμα όταν επιστρέψεις, αφού θα είσαι σε θέση να τα εξετάσεις από καινούρια οπτική. Δηλώνει την ανάγκη μας να ωριμάσουμε. Αν μέχρι τώρα σπαταλούσες το χρόνο σου σε καταστάσεις και ανθρώπους που δεν σου προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό, ή εάν είχες εξάρτηση από αλκοόλ και ναρκωτικά, τώρα συνειδητοποιείς ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις, να αποτοξινωθείς και να γυρίσεις την πλάτη σου στον προηγούμενο τρόπο ζωής σου. Δηλώνει τα ταξίδια και ιδιαίτερα αυτά που κρατάνε πολύ. Όπως κάποιος που φεύγει για αρκετό χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, και επιστρέφει έχοντας υιοθετήσει καινούριες συνήθειες, άλλη κουλτούρα και ίσως έχει αρχίσει να μιλάει μια ξένη γλώσσα. Αλλά και ταξίδια εσωτερικής αναζήτησης.

Αισθηματικά 
Το χαρτί αυτό δηλώνει χωρισμό και ότι φεύγεις από μια σχέση που «δεν πάει άλλο». Είναι χαρτί που δείχνει χωρισμό. Συνειδητοποιείς ότι αυτή η σχέση δεν σε γεμίζει πλέον. Αντί λοιπόν να παραμείνεις σε μια σχέση που σε κάνει δυστυχισμένο, επιλέγεις να προχωρήσεις και να αναζητήσεις κάτι άλλο. Ο τύπος του χωρισμού που υποδηλώνεται από αυτήν την κάρτα, δύσκολα αφήνει περιθώρια επανασύνδεσης. Συμβολίζει κάποιον που κυριολεκτικά ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του. Φεύγει όχι μόνο επειδή η σχέση δεν τον ικανοποιεί, αλλά και επειδή ο ίδιος έχει αλλάξει. Έχουν αλλάξει οι ανάγκες και τα θέλω του, ολόκληρη η ιδιοσυγκρασία του. Αυτός που τώρα φεύγει και μας αφήνει, σίγουρα δεν είναι το ίδιο άτομο που ήταν στην αρχή της σχέσης. Μπορεί επίσης να αναγκάζεται να φύγει λόγω αλλαγής τόπου διαμονής.

Από την άλλη, ο χωρισμός αυτός δε σημαίνει ότι είναι τελειωτικός. Το άτομο που φεύγει απλά χρειάζεται χρόνο στη μοναξιά του. Η έννοια είναι παρόμοια με το χωρισμό του 4 ξιφών (όπου κάποιος αποστασιοποιείται προσωρινά), μόνο που στην περίπτωση αυτή οι κούπες δηλώνουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ο χωρισμός μπορεί να διαρκέσει από μήνες έως χρόνια. Υπό μία έννοια, και μαζί με θετικά φύλλα, μπορεί να δείχνει επανασύνδεση μετά από μακροχρόνιο χωρισμό.

Αν είσαι μόνος, σημαίνει ότι επιλέγεις τη μοναξιά. Έχει έρθει η στιγμή να έρθει σε επαφή με τον εσωτερικό σου εαυτό και τις πραγματικές σου ανάγκες. Δεν σε φοβίζει η μοναξιά και προτιμάς τη μοναχικότητα μέχρι να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις, μια ουσιαστική σχέση.


Αν τα διπλανά φύλλα είναι θετικά και ψάχνεις τον έρωτα, συμβολίζει ένα ανοιχτόχρωμο άτομο που έρχεται στο δρόμο σου.


Επαγγελματικά 
Το χαρτί αυτό δηλώνει απώλεια εργασίας, που όμως σχεδόν πάντα σχετίζεται με αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού. Μπορεί λοιπόν να δείχνει κάποιον που αφήνει μια σταθερή δουλειά για να κυνηγήσει το όνειρό του, για παράδειγμα έναν δημόσιο υπάλληλο που παραιτείται για να ανοίξει δική του επιχείρηση. Αλλά και έναν φοιτητή που συνειδητοποιεί πως αυτό που σπουδάζει δεν του ταιριάζει, και επιλέγει κάτι άλλο. 

Αν είσαι αυτοαπασχολούμενος, δηλώνει απώλεια επιχείρησης, που όμως συνοδεύεται από ένα συναίσθημα ανακούφισης αφού μαζί της φεύγουν και οι στεναχώριες. Μπορεί να συνειδητοποιήσεις ξαφνικά ότι η αυτοαπασχόληση δεν κάνει για σένα, και πως θα ήσουν πολύ καλύτερα ως υπάλληλος.


Οικονομικά 
Συμβολίζει χρήματα που προέρχονται από πώληση περιουσίας. Εκείνο το σπίτι στο χωριό που έχεις χρόνια να πατήσεις, ή αυτήν την κιθάρα που έπαιζες μουσική όταν ήσουν παιδί αλλά τώρα κάθεται στην αποθήκη. 

Συνήθως όμως το χαρτί αυτό δεν σχετίζεται με τα χρήματα, αλλά με την συνειδητοποίηση ότι το κυνήγι της ευτυχίας δεν βρίσκεται στο χρήμα, αλλά σε κάτι άλλο. 


Μαζί με αρνητικά χαρτιά δείχνει απώλεια χρημάτων, και ότι θα αναγκαστείς να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου, να αποχωριστείς κάποιες πολυτέλειες, τις πιστωτικές σου κάρτες, και να εισέλθεις σε ένα καινούριο οικονομικό status quo. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου