Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

2 Πεντάκτινο

Μυστικιστικός τίτλος: Ο Άρχοντας της Αρμονικής Αλλαγής
Αστρολογική Αντιστοιχία: Δίας στον Αιγόκερω
Χρόνος: παραδοσιακά δείχνει κάτι που θα συμβεί στην περίοδο του Αιγόκερω, και συγκεκριμένα από τις 22 – 30 Δεκεμβρίου.
Λέξεις - κλειδιά: Διλήμματα, ζυγίζεις τις επιλογές σου. Κάτι διπλό, διπλό ταμπλό. Σκαμπανεβάσματα. Μια κατάσταση που πηγαίνει μπρος πίσω. Γίνονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Προσπαθείς να διαχειριστείς κάτι ή να το φέρεις στα μέτρα σου. Προσπάθεια διαχείρισης χρόνου και προτεραιοτήτων. Είναι η κάρτα της διαχείρισης. Διαχείρισης των οικονομικών μας, του χρόνου μας, της σχέσης μας, ακόμα και διαχείριση μιας κατάστασης. Όταν εμφανίζεται δηλώνει ότι κάτι από τα παραπάνω δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε. Κάτι κάνουμε λάθος, κάπου έχουμε χάσει το μέτρο και την ισορροπία. Συνήθως δηλώνει οικονομικές δυσκολίες. 
Σε δεύτερο επίπεδο, η κάρτα αυτή έχει να κάνει με τις επιλογές. Η φιγούρα που απεικονίζεται κρατάει δύο Πεντάκτινα στα χέρια του. Ξέρει πως δεν μπορεί να τα έχει και τα δύο, αλλά αντί να ξεφορτωθεί το ένα, προσπαθεί να τα φέρει σε ισορροπία. Για πόσο όμως; Πρόκειται για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει να επιλέξει, δεν του αρέσουν τα διλήμματα, θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Από την άλλη, ίσως και να μην μπορεί να επιλέξει. Ίσως να αισθάνεται υποχρεωμένος να κρατήσει και τα δύο Πεντάκτινα στα χέρια του. Όμως η κάρτα αυτή μας υπενθυμίζει ότι δύο καρπούζια δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη. 
Σε επίπεδο καθημερινότητας δηλώνει ρουτίνα. Κάποιος που είναι σπίτι -δουλειά, δουλειά -σπίτι. Κάποιος που έχει εγκλωβιστεί σε έναν φαύλο κύκλο ρουτίνας και υποχρεώσεων που μοιάζουν σα να μην πρόκειται να τελειώσουν ποτέ. 
Σε μια δεύτερη ανάγνωση, το χαρτί αυτό δηλώνει ότι σπαταλάς τον εαυτό σου και το χρόνο σου σε λάθος πράγματα, ότι αναλώνεσαι σε ανθρώπους και καταστάσεις που δεν αξίζουν. Μήπως χαραμίζεις τα χρόνια σου σε μια ερωτική σχέση που δεν θα οδηγηθεί ποτέ σε γάμο; Μήπως περνάς ατελείωτες ώρες στο διαδίκτυο αντί να σηκωθείς να ψάξεις για δουλειά; 

Αισθηματικά
Δηλώνει κάποιον που δεν αφιερώνει αρκετό χρόνο στο σύντροφό σου, καθώς «τρέχουν» άλλες υποχρεώσεις. Καθώς τα Πεντάκτινα σχετίζονται με τα οικονομικά ζητήματα, μπορεί να δείχνει κάποιον εργασιομανή, που παραμελεί τη σχέση ή το γάμο του εξαιτίας της δουλειάς του.

Κάποιος που παίζει σε διπλό ταμπλό. Κάποιος που έχει δύο σχέσεις ταυτόχρονα. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για περιπτώσεις ατόμων που είχαν δύο διαφορετικές οικογένειες, με δύο συζύγους; Τέτοιου είδους καταστάσεις είναι που δηλώνει η ενέργεια αυτής της κάρτας.


Σημαίνει επίσης μια σχέση με σκαμπανεβάσματα. Τη μια είσαστε καλά και την άλλη όχι. Ο αγαπημένος σου μία φαίνεται ερωτευμένος και ενθουσιασμένος μαζί σου, και την άλλη είναι ψυχρός και απόμακρος. Παλεύετε συνεχώς να ισορροπήσετε πάνω σε μια λεπτή γραμμή. 


Αν είσαι μόνος, σημαίνει ότι δεν έχεις χρόνο στην καθημερινότητά σου για να κάνεις μια σχέση. Αναλώνεσαι σε δραστηριότητες που ροκανίζουν το χρόνο σου. Μπορεί να δουλεύεις πάρα πολλές ώρες, ή να χρειάζεται να φροντίζεις κάποιο μέλος της οικογένειάς σου. Ή μπορεί να είσαι μόνη μητέρα με ένα παιδί, και να αφιερώνεις όλο το χρόνο σου στο μεγάλωμα του παιδιού. Πασχίζεις να φέρεις τη ζωή σου σε μια ισορροπία, και ίσως μια νέα ερωτική γνωριμία να είναι το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί.


Επαγγελματικά
Δείχνει κάποιον που έχει πάρα πολλές υποχρεώσεις μέσα στη δουλειά του, και έχεις να διευθετήσει πολλά καθήκοντα ταυτόχρονα. Δηλώνει μια πολυάσχολη περίοδο όπου κυριολεκτικά πνίγεσαι. Όχι, δεν πνίγεσαι από ορδές πελατών που σπεύδουν να σε γεμίσουν με έσοδα, αλλά πνίγεσαι από χαζά πράγματα. 

Μπορεί να πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο δουλειές, ή κάνεις δύο δουλειές ταυτόχρονα. 


Οικονομικά
Τυπικά το χαρτί αυτό δηλώνει κάποιον που έχει χάσει το μπούσουλα, τα έχει κάνει μαντάρα και χρωστάει παντού. Δείχνει τα δανεικά χρήματα. Δανείζεσαι από τον Α για να ξεχρεώσεις τον Β, μετά από τον Γ για να πληρώσεις τον Δ και πάει λέγοντας. Έχεις ανοίξει πολλές τρύπες και δεν ξέρεις ποια να πρωτοκλείσεις.

Μέτρια οικονομική κατάσταση, με πολλές σκοτούρες και λογαριασμούς προς πληρωμή.


Η κάρτα αυτή δείχνει τραπεζικές μεταφορές, μεταφορά χρημάτων από τον έναν λογαριασμό στον άλλον. Είναι θετικό χαρτί αν περιμένουμε έγκριση δανείου, επιδότηση ή αποζημίωση, και δηλώνει ότι τα λεφτά θα μπουν στο λογαριασμό μας.


Επίσης δηλώνει κάποιον τζογαδόρο, που επενδύει στο χρηματιστήριο αγοράζοντας και πουλώντας μετοχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου