Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

2 Ράβδων

Μυστικιστικός τίτλος: Ο Άρχοντας της Κυριαρχίας
Αστρολογική αντιστοιχία: Άρης στον Κριό
Χρόνος: μέσα σε 2 μέρες. Παραδοσιακά δείχνει κάτι που θα συμβεί στην περίοδο του Κριού, και συγκεκριμένα από τις 21 – 30 Μαρτίου.
Λέξεις - κλειδιά: Δηλώνει μια περίοδο αναμονής και συλλογισμού για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Βρίσκεσαι ανάμεσα σε δύο επιλογές, ζυγίζεις τις αποφάσεις σου. Αναποφασιστικότητα που συνοδεύεσαι από ένταση και έντονη σκέψη. Περιμένεις κάποιον ή κάτι. Σχεδιάζεις το μέλλον σου. Μακρινό ταξίδι ή μετανάστευση.

Το χαρτί αυτό φέρνει μαζί του ένα δίλημμα: να μείνω εδώ που βρίσκομαι ή να ψάξω για νέες εμπειρίες; Από τη μία έχεις τη ζωή σου, τον κόσμο σου, την καθημερινότητά σου, αυτά που έχεις συνηθίσει. Και είναι όμορφο. Και αισθάνεσαι ασφαλής. Από την άλλη όμως μέσα σου βράζεις. Έχεις το ανικανοποίητο. Διψάς για κάτι καινούριο. Είσαι καλά εδώ που έφτασες, όμως βιώνεις μια στασιμότητα. Θέλεις αλλαγές, νέα πρόσωπα, εμπειρίες και καταστάσεις. Στην τελική, η ζωή σου δεν τελειώνει εδώ, και θέλεις να γυρίσεις σελίδα. Αξίζει όμως τον κόπο ή θα απογοητευτείς; Η απόφασή σου πρόκειται να επηρεάσει και άλλους. Και αν με το να φύγεις πληγώσεις το σύντροφό σου, τους γονείς σου, τους φίλους σου; Πρέπει όμως να αποφασίσεις γρήγορα, γιατί βιάζεσαι. Θα το κάνεις τελικά; Μπορεί να έχεις μια καλή δουλειά. Έναν όμορφο γάμο. Μια όμορφη σχέση. Άλλοι θα σκότωναν για να αποκτήσουν αυτά που έχεις εσύ. Δεν είναι ότι είσαι αχάριστος. Όμως ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι ο άνθρωπος που ήσουν, κάτι μέσα σου έχει αλλάξει και σε ωθεί να προχωρήσεις σε αλλαγές. Δεν είναι ότι θέλεις και άλλο. Είναι ότι θέλεις κάτι άλλο. Θα το κάνεις; Το χαρτί αυτό σημαίνει: εσωτερική σύγκρουση. 

Αισθηματικά
Το χαρτί αυτό έχει να κάνει με διλήμματα αισθηματικής φύσεως. Μια απόφαση πρόκειται να παρθεί, προς το παρόν όμως υπάρχει παύση. Η απόφαση αυτή αφορά το μέλλον της σχέσης. Είσαι ανάμεσα σε δύο επιλογές. 
Να μείνω ή να φύγω; Να παντρευτώ ή να περιμένω πρώτα να αποκατασταθώ οικονομικά; Να διαλέξω τον Γιώργο ή τον Γιάννη; Να της ζητήσω να βγούμε ραντεβού ή να περιμένω να μου το πει αυτή;
Και οι δύο επιλογές σου φαίνονται εξίσου ενδιαφέρουσες. Οι Ράβδοι δηλώνουν κίνηση και ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορέσεις να μείνεις για πολύ ακόμα σε φάση διλήμματος, και ότι πολύ σύντομα θα πάρεις την απόφασή σου.

Συνήθως όμως η κάρτα αυτή, ειδικά αν πέσει στη θέση της έκβασης, σημαίνει ότι τελικά θα τον βαρεθείς. Ή θα βαρεθείς το άτομο, ή την κατάσταση μεταξύ σας. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα χωρίσεις. Αυτό είναι στο χέρι σου, και θα το δείξουν οι διπλανές κάρτες. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το χαρτί αυτό αφορά δύο διαφορετικούς δρόμους που ανοίγονται μπροστά σου. Στο τέλος δεν θα ξέρεις ούτε εσύ ο ίδιος αν είσαι ευτυχισμένος. Κάτι σε χαλάει. Και λες στον εαυτό σου: μήπως τελικά υπάρχει κάτι καλύτερο για μένα εκεί έξω; Μήπως αυτός ο άνθρωπος δεν αξίζει τον κόπο; Μήπως η ευτυχία δεν είναι αυτό που έχουμε τώρα; Μήπως, μήπως...; 


Σε μια δεύτερη ανάγνωση, η κάρτα αυτή σχετίζεται με τα ταξίδια και τις αποστάσεις. Έτσι, μπορεί να δηλώνει μια σχέση εξ αποστάσεως. Μπορεί εσύ ή ο αγαπημένος σου να φύγει μακριά, για δουλειά, για σπουδές, για τον οποιονδήποτε λόγο. Ή μπορεί απλά να μένετε σε διαφορετικές πόλεις ή χώρες. 


Αν είσαι μόνος, μπορεί να γνωρίσεις κάποιον κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή από το εξωτερικό. Ή κάποιον που ταξιδεύει συχνά, ίσως ασχολείται με το εμπόριο.


Αν ρωτάς για τα συναισθήματα κάποιου που μόλις γνώρισες, σημαίνει ότι του έχει περάσει από το μυαλό το ενδεχόμενο να είσαστε μαζί. Απλώς αυτόν τον καιρό τρέχει με τη δουλειά ή με άλλες υποχρεώσεις, και δεν είναι σίγουρο ότι θα κάνει κάποια κίνηση.


Επαγγελματικά 
Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά σου –να μείνεις ή να φύγεις από τη δουλειά, να συνεργαστείς ή όχι, να επενδύσεις ή όχι, να επεκταθείς ή όχι, είτε να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο δουλειές.

Θα εμφανιστεί η ευκαιρία για μια συνεργασία. Θα υπογράψεις χαρτιά συνεργασίας ή συνεταιρισμού. Το χαρτί αυτό σε συμβουλεύει να δεχτείς την πρόταση αυτή, γιατί θα είναι κερδοφόρα. Η επιτυχία είναι στο δρόμο σου.


Οικονομικά
Δηλώνει οικονομική σταθερότητα και ισορροπία. Το χαρτί αυτό παραδοσιακά σημαίνει πλούτη και μεγαλοπρέπεια.

Αλλά μπορεί να δείχνει και μια επιλογή σχετικά με το πώς να διαχειριστείς τα χρήματά σου (να αγοράσω σπίτι ή να νοικιάσω; να επενδύσω σε κάτι; να ξοδέψω ή να αποταμιεύσω;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου