Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

4 Πεντάκτινο

Μυστικιστικός τίτλος: Ο Άρχοντας της Εγκόσμιας Δύναμης
Αστρολογική αντιστοιχία: Ήλιος στον Αιγόκερω
Χρόνος: παραδοσιακά δείχνει κάτι που θα συμβεί στην περίοδο του Αιγόκερω, και συγκεκριμένα από τις 10 – 19 Ιανουαρίου. 
Λέξεις - κλειδιά: Τσιγκουνιά, απληστία, αποταμιεύσεις. Ζήλια και κτητικότητα. Κρατάς κάτι με νύχια και με δόντια. Μνησικακία, απωθημένα. Αδιαλλαξία, άρνηση για αλλαγή. Άτομο βολεμένο σε θέση εξουσίας. Ακίνητη περιουσία (σπίτια και οικόπεδα). Η κάρτα αυτή δηλώνει τις κτήσεις και τα κεκτημένα μας. Εμφανίζεται όταν υπάρχει ένα σταθερό σημείο αναφοράς στη ζωή μας, είτε είναι μια σχέση, είτε μια εργασία. Εδώ όμως η έννοια της σταθερότητας αποκτάει μια μάλλον αρνητική χροιά. Διότι η ανάγκη μας για σταθερότητα και ο φόβος να μην χάσουμε κάτι, μας κάνει κτητικούς και ασφυκτικούς. Σταθερό σημείο αναφοράς όμως είναι επίσης και ο χαρακτήρας μας και η συμπεριφορά μας. Και τώρα θα πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο είμαστε προσκολλημένοι σε απόψεις και συμπεριφορές που μας κρατάνε πίσω, που κάνουν κακό σε εμάς τους ίδιους και σε αυτούς που αγαπάμε. Η λέξη - κλειδί αυτής της κάρτας είναι: συσσώρευση. Όπως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ συσσώρευε πλούτο στο θηραυροφυλάκιό του. Συσσώρευση χρημάτων, ανθρώπων, σχέσεων, συσσώρευση μοτίβων συμπεριφοράς. Όταν ο κόσμος μας είναι ένα κλειστό κύκλωμα, από το οποίο τίποτα δεν βγαίνει και τίποτα δεν μπαίνει. Όταν κρατάμε με νύχια και με δόντια αυτό που ήδη έχουμε, ενώ ταυτόχρονα δεν το μοιραζόμαστε με κανέναν άλλον. Δεν μοιραζόμαστε τα λεφτά μας, τα κεκτημένα μας, ή ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν ανοιγόμαστε.

Αισθηματικά
Σε επίπεδο σχέσεων δηλώνει ζήλια και κτητικότητα. Κάποιος που θεωρεί το σύντροφό του κτήμα του. Θέλει να ελέγχει τις κινήσεις του, τους φίλους του, τη δουλειά του, τη ζωή του ολόκληρη. Με ποιόν μιλάει στο τηλέφωνο και τι λέει. Με ποιους συνεργάζεται στη δουλειά. Ποιους συναντάει. Πρόκειται για μια σχέση θύτη και θύματος. Ο θύτης θεωρεί πως κρατάει τον άλλον στο χέρι και τον εξουσιάζει, εκβιάζοντάς τον συναισθηματικά και ψυχολογικά. 
Σε δεύτερο επίπεδο δείχνει κάποιον που είναι υπερβολικά εξαρτημένος από το σύντροφό του, και τον κρατάει με νύχια και με δόντια να μην φύγει, με διάφορους τρόπους.
-Βλέπεις αυτά τα χάπια; Αν με αφήσεις θα πεθάνω! Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα!
-Αν μου ζητήσεις διαζύγιο δεν θα ξαναδείς ποτέ το παιδί σου! Θα στα πάρω όλα και θα σε αφήσω στον άσσο! 
-Και ποιός είσαι εσύ που θα με αφήσεις; Θα χωρίσουμε μόνο όταν το θέλω ΕΓΩ! 
-Αν με χωρίσεις θα τα πω όλα στη γυναίκα σου και θα ξεσπάσει σκάνδαλο!
Ο άνθρωπος του Τέσσερα Πεντάκτινο έχει μπερδέψει την αγάπη με την συνήθεια, τον εγωισμό και την εμμονή. Κρατάει μια σχέση που δεν έχει τίποτα άλλο να του δώσει, ακόμα και αν ο σύντροφός του θέλει να τον χωρίσει και να προχωρήσει, εκείνος με τον τρόπο του τον «κρατάει» πίσω.

Αν είσαι μόνος, δείχνει είτε ότι κρατάς γερά μέσα σου την ανάμνηση ενός πρώην, είτε ότι δεν ανοίγεσαι συναισθηματικά και ενεργειακά σε κάτι καινούριο. Κάποιος που κρατάει τα χαρτιά του κλειστά, από φόβο ότι θα πληγωθεί ξανά. Κάποιος που θεωρεί ότι είναι καλύτερα μόνος του. 

Επαγγελματικά 
Δηλώνει μια σταθερή θέση εργασίας. Η θέση σου δεν κινδυνεύει. Από την άλλη όμως, μαζί με αρνητικά φύλλα μπορεί να σημαίνει ότι παραμένεις σε μια δουλειά που δεν σε ικανοποιεί, από φόβο μην χάσεις την οικονομική σου σταθερότητα.

Αν έχεις δική σου επιχείρηση, δηλώνει ότι η επιτυχία έρχεται βήμα –βήμα μέσα από τη σκληρή δουλειά και τον σωστό σχεδιασμό. Το θετικό για τους επιχειρηματίες είναι ότι αποκτούν ένα σταθερό εισόδημα. Το αρνητικό είναι ότι δεν επενδύουν τα κέρδη τους ώστε να τα αυξήσουν, αλλά απλώς αποταμιεύουν. 

Οικονομικά
Δηλώνει οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα. Ένα σταθερό εισόδημα. Αν αυτό είναι που σε ενδιαφέρει, το χαρτί αυτό είναι θετικό. Αν όμως έχεις βλέψεις για μεγαλύτερη οικονομική άνοδο, σε συμβουλεύει να ξεκουνηθείς από το καβούκι σου και να ρισκάρεις σε μια επένδυση. 

Δείχνει επίσης σκληρές αποταμιεύσεις που γίνονται με στόχο μια μεγάλη αγορά ή επένδυση.

Στην αρνητική του μορφή σημαίνει υπερβολικό υλισμό, τσιγκουνιά, απληστία, δίνεται μεγαλύτερη αξία στο χρήμα παρά στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου